7 goda recept med sparris
Svensk sparris är i säsong från maj till juni och då är den ju som godast! Grön sparris allra mest, är suverän att koka, steka eller att grilla. Vi kan inte få nog av denna otroliga grönsak som det går att laga så mycket med – de passar utmärkt att läggas på grillen och serveras med fänkål och citronaioli. Den gör sig ju även mycket bra i paj, antingen i en klassisk paj med parmesan och parmaskinka men också som en läcker upp- och nervänd tarte tatin. Vi har här samlat våra favoritrecept med sparris som bara måste testas nu när de är i säsong! Du kommer inte ångra dig!
GRILLAD SPARRIS MED FÄNKÅL OCH CITRONAIOLI
Kan det bli mer försommar än grillad sparris? Vi säger nej.
Till recept>>
SPARRISPAJ MED PARMESAN OCH PARMA
Läcker att servera skuren i mindre bitar på buffébordet.
Till recept>>
SPARRISSALLAD MED VAKTELÄGG OCH GRÄSLÖKSMAJONNÄS
En god, grön sallad där sparrisen såklart är stjärnan!
Till recept>>
FRASIGA SPARRISFLARN MED BURRATA
Flarnen gör du snabbt med färdig pizzadeg – resten är historia!
Till recept>>
SPENATPLÄTTAR MED RÄKOR OCH SPARRIS
Att sparris och räkor går som handen i handsken är sen gammalt!
Till recept>>
TARTE TATIN MED KARAMELLISERAD SPARRIS
Svårslaget god paj som vänds till "rätt" sida vid servering.
Till recept>>
GRÖN SPARRIS MED NÄSSLOR OCH CITRONVERBENA
Grönt är skönt – och väldigt vackert!