9 recept som tar din asiatiska matlagning till en ny nivå
I det asiatiska köket hittar du ofta smaksättare som miso, currypasta, fisksås och ponzu – ett par få ingredienser som levlar upp din asiatiska matlagning. Du kan göra allt från matiga sallader, antingen en vietnamesisk biffsallad med limedressing eller en nudelsallad med färska grönsaker och räkor som serveras med en otroligt god misodressing. Gillar du hetta så är det en ramen med röd curry och kyckling du ska laga. För comfort food-fantasten har vi kyckling i jordnötssås och ris, en numera klassisk rätt med rötter i Thailand.
Vi har samlat våra nio asiatiska favoritrecept – och vi vågar lova att du kommer hitta en ny favoriträtt!
VIETNAMESISK BIFFSALLAD MED LIMEDRESSING
Perfekt umami hittar du i den här rätten.
Till recept>>
FLÄSKFILÉSPETT MED CHILISALSA
Här råder ingen brist på smak, det kan vi lova!
TILL RECEPT>>
TERIYAKIMARINERAD LAX PÅ SPETT
Teriyaki och lax är en match made in heaven!
TILL RECEPT>>
RÄK- OCH MANGOFYLLDA BÁNH XÈO
Street food från Vietnam – när den är som bäst!
TILL RECEPT>>
RAMEN MED RÖD CURRY OCH KYCKLING
Het soppa med het smak, så gott!
TILL RECEPT>>
KYCKLINGSPETT MED JORDNÖTSSÅS
Krämig och het kombo! Jordnötssåsen är magisk.
TILL RECEPT>>
KRÄMIGA ÄGGNUDLAR MED BROCCOLI
Mycket krispighet och mycket smak!
TILL RECEPT>>
NUDELSALLAD MED MISODRESSING OCH RÄKOR
Svårslagen sallad med färska grönsaker och god dressing.
TILL RECEPT>>
GYOZA MED PONZU OCH GURKSALLAD
Funkar alldeles utmärkt som förrätt eller tillbehör!