Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Apelsinspritsade ägghalvor

23 feb, 2024
AvCamilla Pérez
Recept på apelsinspritsade ägghalvor
Lina Eidenberg Adamo
Dessa apelsinspritsade ägghalvor toppas med tunt skivad rädisa och hör hemma på påskens alla buffébord!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lyxiga och heta snabbnudlarBrand logo
Lyxiga och heta snabbnudlar

Apelsinspritsade ägghalvor

Snabbfixad festlig äggrätt som här fått en touch av apelsin.

Apelsinspritsade ägghalvor hör hemma på påskbuffén
Lina Eidenberg Adamo
Annons

16 halvor

Du behöver:

8 ägg
1 apelsin
1 tsk skånsk senap
1 dl crème fraiche
1 tsk flytande honung
½ tsk salt

Dekoration:

Några rädisor
Ett litet knippe ärtskott

Gör så här:

  1. Hårdkoka äggen och låt svalna. Dela dem på mitten och ta ut äggulan. Riv skalet av ½ apelsin och blanda med äggulorna, senap, crème fraiche, honung och salt. Lägg röran i en spritspåse och spritsa på äggen. Dekorera med skivade rädisor, ärtskott och lite extra zest.

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Annons