Bakad paprika med pistaschnötter och vattenkrasse
06 sep, 2022
AvMorten Shou
Baka paprikor och servera med olivolja, pistaschnötter och vattenkrasse. Här har du den bästa förrätten!
Annons
Bakad paprika med olivolja, pistaschnötter och vattenkrasse
Tillagade paprikor smakar sött, gott och mycket mer!
4 portioner
Annons
Du behöver:
4 röda paprikor
50 g pistaschnötter utan salt/skal
1 citron, saft + rivet skal
½ dl olivolja
Havssalt
1 kruka vattenkrasse
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180º. Skölj, ansa och halvera paprikorna. Lägg med skalsidan uppåt i en ugnsform och baka i ugnen cirka 20 minuter, tills skalet bubblar och har fått färg. Låt svalna och dra av skalet. Spara vätskan i formen.
- Rosta pistaschnötterna i en het, torr panna och hacka dem grovt när de svalnat lite.
- Blanda vätskan från ugnsformen med citronsaft, olja och salt till en dressing.
- Servera paprikorna med dressing, pistaschnötter, rivet citronskal, vattenkrasse och lite salt.
Foto: Stine Christiansen
Annons