Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Bakad paprika med pistaschnötter och vattenkrasse

06 sep, 2022
AvMorten Shou
Recept på bakad paprika med pistaschnötter och vattenkrasse
Baka paprikor och servera med olivolja, pistaschnötter och vattenkrasse. Här har du den bästa förrätten!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Cookalong med Frida Lund: Så lagar du en enkel vardagspastaBrand logo
Cookalong med Frida Lund: Så lagar du en enkel vardagspasta

Bakad paprika med olivolja, pistaschnötter och vattenkrasse

Tillagade paprikor smakar sött, gott och mycket mer!

Så lagar du bakad paprika med pistaschnötter och vattenkrasse

4 portioner

Annons

Du behöver:

4 röda paprikor
50 g pistaschnötter utan salt/skal
1 citron, saft + rivet skal
½ dl olivolja
Havssalt
1 kruka vattenkrasse

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180º. Skölj, ansa och halvera paprikorna. Lägg med skalsidan uppåt i en ugnsform och baka i ugnen cirka 20 minuter, tills skalet bubblar och har fått färg. Låt svalna och dra av skalet. Spara vätskan i formen.
  2. Rosta pistaschnötterna i en het, torr panna och hacka dem grovt när de svalnat lite.
  3. Blanda vätskan från ugnsformen med citronsaft, olja och salt till en dressing.
  4. Servera paprikorna med dressing, pistaschnötter, rivet citronskal, vattenkrasse och lite salt.

Foto: Stine Christiansen

Annons