Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Bowl med het fläskkotlett och sparrisbroccoli

06 okt, 2023
AvJulie Hey
Recept på bowl med het fläskkotlett och sparrisbroccoli
Betina Hastoft
Tänk att en enkel fläskkotlett kan bli huvudpersonen i den här läckra bowlen med sparrisbroccoli och edamamebönor!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Rostat surdegsbröd med härligt vispad brieostBrand logo
Rostat surdegsbröd med härligt vispad brieost

Bowl med het fläskkotlett och sparrisbroccoli

Snabbfixat gott med lite sting som är redo att serveras på 25 minuter.

Satsa på en lättlagad bowl med fläskkotlett och sparrisbroccoli
Betina Hastoft

4 portioner

Annons

Du behöver:

4 fläskkotletter

Vitlöksmarinad:

1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
2 tsk chilisås
Salt och svartpeppar

Tillbehör:

4 dl basmatiris
400 g sparrisbroccoli
2 lime
1 dl majonnäs
1 tsk chilisås
Salt och svartpeppar
300 g edamamebönor, frysta

Gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Vitlöksmarinad: Skala och pressa vitlöken och vispa ihop med olja, chilisås, salt och peppar i en liten skål med en gaffel.
  3. Strimla fläskkotletterna och vänd runt i vitlöksmarinaden. Stek köttet i en panna i 5–8 minuter, tills det är genomstekt och lite knaprigt.
  4. Skölj sparrisbroccolin och stek i en panna (sota dem gärna i en grillpanna) på hög värme i några minuter tills de tar färg.
  5. Pressa en av limefrukterna så att du får 2 msk limesaft. Rör ihop limesaften med majonnäs, chilisås, salt och peppar i en skål. Skär resten av limen i klyftor.
  6. Häll kokande vatten över edamamebönorna, låt stå 1 minut. Häll av vattnet.
  7. Fördela riset i fyra djupa skålar och toppa med stekta köttstrimlor, sparrisbroccoli och edamamebönor. Servera med majonnäsdressing och limeklyftor.

Foto: Betina Hastoft

Annons