Bowl med het fläskkotlett och sparrisbroccoli
06 okt, 2023
AvJulie Hey
Tänk att en enkel fläskkotlett kan bli huvudpersonen i den här läckra bowlen med sparrisbroccoli och edamamebönor!
Annons
Bowl med het fläskkotlett och sparrisbroccoli
Snabbfixat gott med lite sting som är redo att serveras på 25 minuter.
4 portioner
Annons
Du behöver:
4 fläskkotletter
Vitlöksmarinad:
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
2 tsk chilisås
Salt och svartpeppar
Tillbehör:
4 dl basmatiris
400 g sparrisbroccoli
2 lime
1 dl majonnäs
1 tsk chilisås
Salt och svartpeppar
300 g edamamebönor, frysta
Gör så här:
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Vitlöksmarinad: Skala och pressa vitlöken och vispa ihop med olja, chilisås, salt och peppar i en liten skål med en gaffel.
- Strimla fläskkotletterna och vänd runt i vitlöksmarinaden. Stek köttet i en panna i 5–8 minuter, tills det är genomstekt och lite knaprigt.
- Skölj sparrisbroccolin och stek i en panna (sota dem gärna i en grillpanna) på hög värme i några minuter tills de tar färg.
- Pressa en av limefrukterna så att du får 2 msk limesaft. Rör ihop limesaften med majonnäs, chilisås, salt och peppar i en skål. Skär resten av limen i klyftor.
- Häll kokande vatten över edamamebönorna, låt stå 1 minut. Häll av vattnet.
- Fördela riset i fyra djupa skålar och toppa med stekta köttstrimlor, sparrisbroccoli och edamamebönor. Servera med majonnäsdressing och limeklyftor.
Foto: Betina Hastoft
Annons