Burgare med revbensspjäll, asiatisk kål och chilimajjo
02 dec, 2024
AvLinn Grubbström
Smörigt briochebröd med asiatisk kål, chilimajjo och kött från julbordets revbensspjäll. Nästan så man längtar till efter jul!
Annons
Burgare med revbensspjäll, asiatisk kål och chilimajjo
Rester från revbensspjäll passar perfekt i ett briochebröd med asiatisk kålsallad och het chilimajjo.
Annons
4 portioner
Tid: 40 minuter
Du behöver:
1 gul lök
1 msk matolja
400 g strimlat kött från revbensspjäll
Salt och nymalen svartpeppar
4 briochehamburgerbröd
1 knippe färsk koriander
Chilimajjo:
1 ½ dl majonnäs
1 tsk sweet chilisås
1 tsk sambal oelek
Kålsallad:
½ rödkål
1 lime, saften
1 msk fisksås
½ tsk sesamolja
1 tsk socker
Gör så här:
- Chilimajonnäs: Rör ihop majonnäs, chilisås och sambal oelek.
- Kålsallad: Ta bort de yttersta bladen från kålhuvudet och hyvla kålen väldigt runt, gärna på ett mandolinjärn.
- Rör ihop färskpressad limejuice, fisksås, sesamolja och socker till en dressing och blanda med kålen.
- Skala löken och hacka den fint. Fräs löken mjuk i olja i en panna. Lägg i revbensköttet och stek tills köttet är genomvärmt. Krydda med salt och peppar.
- Dela hamburgerbröden och stek hastigt snittytan. Bred på med chilimajonnäs. Fördela coleslaw, kött och plockad koriander i bröden och servera genast.
Foto: Stine Christiansen
Annons