Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Julmat Baka inför julen Vintips till middagen

Burgare med revbensspjäll, asiatisk kål och chilimajjo

02 dec, 2024
AvLinn Grubbström
Recept på burgare med revbensspjäll och chilimajjo
Stine Christiansen
Smörigt briochebröd med asiatisk kål, chilimajjo och kött från julbordets revbensspjäll. Nästan så man längtar till efter jul!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Rostat surdegsbröd med härligt vispad brieostBrand logo
Rostat surdegsbröd med härligt vispad brieost

Burgare med revbensspjäll, asiatisk kål och chilimajjo

Rester från revbensspjäll passar perfekt i ett briochebröd med asiatisk kålsallad och het chilimajjo.

Annons

4 portioner

Tid: 40 minuter

Du behöver:

1 gul lök
1 msk matolja
400 g strimlat kött från revbensspjäll
Salt och nymalen svartpeppar
4 briochehamburgerbröd
1 knippe färsk koriander

Chilimajjo:

1 ½ dl majonnäs
1 tsk sweet chilisås
1 tsk sambal oelek

Kålsallad:

½ rödkål
1 lime, saften
1 msk fisksås
½ tsk sesamolja
1 tsk socker

Gör så här:

  1. Chilimajonnäs: Rör ihop majonnäs, chilisås och sambal oelek.
  2. Kålsallad: Ta bort de yttersta bladen från kålhuvudet och hyvla kålen väldigt runt, gärna på ett mandolinjärn.
  3. Rör ihop färskpressad lime­juice, fisksås, sesamolja och socker till en dressing och blanda med kålen.
  4. Skala löken och hacka den fint. Fräs löken mjuk i olja i en panna. Lägg i revbensköttet och stek tills köttet är genomvärmt. Krydda med salt och peppar.
  5. Dela hamburgerbröden och stek hastigt snittytan. Bred på med chilimajonnäs. Fördela coleslaw, kött och plockad koriander i bröden och servera genast.

Foto: Stine Christiansen

Annons