Catarina Königs lättlagade trerättersmeny – inspirerad av Italien
Nu är det sommar och många planerar eller drömmer om att åka till Italien. Därför vill jag inspirera med en meny med härliga italienska dofter och smaker.
Förrätten med parmaskinka och parmesantryffelkräm är lätt att svänga ihop. Alla kommer att älska den! Till varmrätt blir det pasta med en magisk tomat- och ricottasås. Basen till såsen rostas i ugnen, vilket höjer smakerna och dämpar syran i tomaterna. Desserten är en len mascarponekräm med ton av citron som toppas av bär. En enkel dessert som kan varieras precis som du vill.
PARMASKINKA MED PARMESANTRYFFELKRÄM OCH PINJENÖTTER
Testa att servera den här rätten med en bit grillad citron att pressa över. Så gott!
Recept: Parmaskinka med parmesantryffelkräm>>
PASTA MED ROSTAD TOMAT- OCH RICOTTASÅS
Mixa tomatsåsen med ricotta i slutet för en extra len sås som kommer älskas av hela familjen.
Recept: Pasta med tomat- och ricottasås>>
LEN MASCARPONEKRÄM MED CITRON OCH BÄR
Busenkel dessert som går snabbt att svänga ihop!
Recept: Mascarponekräm>>