Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Julmat Baka inför julen Vintips till middagen

Champagne-­pannacotta med frysta björnbär

09 dec, 2024
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på champagne-pannacotta med frysta björnbär
columbus leth
Len pannacotta med en festlig champagnegelé toppas med frysta björnbär får vilken kväll som helst att kännas extra lyxig.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lyxiga jelloshots med champagneBrand logo
Lyxiga jelloshots med champagne

Champagne-­pannacotta med frysta björnbär

Den krämiga desserten har fått en festlig touch med syrlig champagnegelé på toppen.

Festlig champagne-pannacotta med frysta björnbär
columbus leth
Annons

4 portioner

Tid: 30 minuter + tid i kylen

Du behöver:

3 gelatinblad
1 vaniljstång
½ obesprutad citron, skal och saft
75 g (¾ dl) strösocker
4 dl vispgrädde

Champagnegelé:

4 gelatinblad
2 dl champagne (el annat mousserande vin)
50 g (½ dl) strösocker

Till servering:

8 frysta björnbär

Gör så här:

  1. Blötlägg 3 gelatinblad i kallt vatten i 10 minuter.
  2. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Finriv citronskalet. Lägg vaniljfrön, stång, citronskal och 1 msk pressad citronsaft i en kastrull tillsammans med socker och grädde. Värm blandningen långsamt och rör om så att sockret löses upp. När det börjar koka, ta kastrullen från värmen. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma gräddblandningen. Låt blandningen svalna i 5 minuter och rör om igen. Fördela blandningen i 4 glas. Ställ in panna­cottan i kylen i minst 4 timmar.
  3. Champagnegelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 minuter. Värm upp champagnen och sockret i en kastrull tills sockret har löst sig – det ska inte koka. Ta kastrullen från värmen. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma champagneblandningen. Låt den svalna 5–10 minuter tills den är ljummen men fortfarande flytande. Häll champagnegelén försiktigt över de kalla pannacottorna och ställ in i kylskåpet i minst 3 timmar.
  4. Servering: Lägg 1–2 frysta björnbär på varje dessert precis före serveringen.

Foto: Columbus Leth

Annons