Champagnepannacotta med granatäpple
24 nov, 2023
AvLinn Grubbström
En liten dessert med mycket lyx är precis vad champagnepannacotta med granatäpple är.
Annons
Champagnepannacotta med granatäpple
Lättgjord dessert där champagnen får sällskap av vanilj.
Annons
4 portioner
Du behöver:
2 gelatinblad
3 dl vispgrädde
½ dl strösocker
½ vaniljstång
½ dl champagne eller mousserande
Topping:
1 granatäpple
1 mogen mango
2 msk vita chokladpärlor
½ tsk ätbart guldglitter
Citronmeliss
Ev hackade pekannötter
Gör så här:
- Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Häll grädden i en liten kastrull. Tillsätt socker och urskrapade frön från vaniljstången. Låt det koka upp och småputtra på låg värme i 10 minuter. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i den varma grädden. Rör ner champagne. Fördela smeten i fyra glas och låt stå i kylen i minst fyra timmar.
- Dela på granatäpplet och gröp ur kärnorna. Skala och skär mangon i mindre bitar. Toppa pannacottan med granatäppelkärnor, mangobitar, vita chokladpärlor, guldglitter och citronmeliss.
Foto: Peter Kam
Annons