Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Kokospannacotta med kardemumma och rosor

07 jul, 2023
AvCéline Puertas
AvÈlisabeth Guedes
Recept på kokospannacotta med kardemumma och rosor
Vår kokospannacotta med smak av kardemumma och rosor är efterrätten som imponerar!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du mangoglass på fem minuterBrand logo
Så gör du mangoglass på fem minuter

Kokospannacotta med kardemumma och rosor

Uppdatera den klassiska vaniljpannacottan med en mild smak av ros.

Bjud på en vacker kokospannacotta med kardemumma och rosor

4 portioner

Annons

Du behöver:

3 gelatinblad
4 dl kokosmjölk
2 dl kall vispgrädde
70 g strösocker
½ tsk mald kardemumma
2 msk torkade rosenblad
1 vaniljstång
4 tsk rosensirap

Rosensirap, ca 1 dl:

1 dl rosenvatten
2 ½ dl strösocker
1 msk citronsaft
Ev röd hushållsfärg

Garnering:

Rosenblad

Gör så här:

  1. Sirap: Koka upp rosenvatten och socker. Låt sedan puttra under omrörning tills det tjocknar, ca 10 minuter. Det är viktigt att sockerkristallerna löser upp sig. Pressa i citronsaft och smaka av. Droppa i hushållsfärg om du vill ha den rosa. Häll upp sirapen på burk och låt svalna, då kommer den tjockna något.
  2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Häll kokosmjölk, grädde, socker, kardemumma, torkade rosenblad och den delade och urskrapade vaniljstången. Låt koka upp och sjuda i 5 minuter under omrörning. Låt det stå och dra i 10 minuter, övertäckt.
  3. Sila grädden och tillsätt de urkramade gelatinbladen. Blanda försiktigt och häll upp smeten i fyra skålar. Låt stelna i kylskåpet i minst 2 timmar.
  4. Vid servering: Toppa varje pannacotta med 1 tsk rosensirap och några rosenblad för dekoration.

Styling: Èlisabeth Guedes Foto: Valéry Guedes

Annons