Kokospannacotta med kardemumma och rosor
07 jul, 2023
AvCéline Puertas
AvÈlisabeth Guedes
Vår kokospannacotta med smak av kardemumma och rosor är efterrätten som imponerar!
Annons
Kokospannacotta med kardemumma och rosor
Uppdatera den klassiska vaniljpannacottan med en mild smak av ros.
4 portioner
Annons
Du behöver:
3 gelatinblad
4 dl kokosmjölk
2 dl kall vispgrädde
70 g strösocker
½ tsk mald kardemumma
2 msk torkade rosenblad
1 vaniljstång
4 tsk rosensirap
Rosensirap, ca 1 dl:
1 dl rosenvatten
2 ½ dl strösocker
1 msk citronsaft
Ev röd hushållsfärg
Garnering:
Rosenblad
Gör så här:
- Sirap: Koka upp rosenvatten och socker. Låt sedan puttra under omrörning tills det tjocknar, ca 10 minuter. Det är viktigt att sockerkristallerna löser upp sig. Pressa i citronsaft och smaka av. Droppa i hushållsfärg om du vill ha den rosa. Häll upp sirapen på burk och låt svalna, då kommer den tjockna något.
- Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Häll kokosmjölk, grädde, socker, kardemumma, torkade rosenblad och den delade och urskrapade vaniljstången. Låt koka upp och sjuda i 5 minuter under omrörning. Låt det stå och dra i 10 minuter, övertäckt.
- Sila grädden och tillsätt de urkramade gelatinbladen. Blanda försiktigt och häll upp smeten i fyra skålar. Låt stelna i kylskåpet i minst 2 timmar.
- Vid servering: Toppa varje pannacotta med 1 tsk rosensirap och några rosenblad för dekoration.
Styling: Èlisabeth Guedes Foto: Valéry Guedes
Annons