Chocolate fudge brownie – den ultimata efterrätten
12 apr, 2024
AvSofia Wood
Brownies är och förblir den ultimata efterrätten – servera med grädde, glass, färska bär eller som den är. Oemotståndligt!
Annons
Chocolate fudge brownie
Servera uppskuren i rutor, staplade på ett fat, med lättvispad grädde och en skål med jordgubbar eller hallon.
Annons
ca 16 bitar
Du behöver:
150 g mörk choklad, minst 65 %
175 g smör
4 dl ljust muscovadosocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl kakao av bra kvalitet
1 tsk salt
Lite flingsalt
Till servering:
Lättvispad grädde
Jordgubbar eller hallon
Gör så här:
- Värm ugnen till 175º. Finhacka chokladen. Smält smöret i en kastrull och lägg i hälften av chokladen. Rör tills den har smält.
- Ta av kastrullen från värmen, vispa ner sockret och sedan äggen, ett i taget. Tillsätt mjöl, kakao och salt. Vänd ner resten av den hackade chokladen i smeten.
- Klä en form, cirka 20 × 30 cm, med bakplåtspapper. Häll i smeten och strö över lite flingsalt.
- Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 30 minuter. Känn med en sticka om kakan är klar. Den ska vara kladdig, men inte blöt.
- Lyft upp kakan från formen. Låt svalna på galler och skär sedan upp den i rutor. Servera med grädde och bär.
Recept: Sofia Wood och Ingalill Hägglund
Foto: Mira Wickman
Annons