Så gör du Christin Kashous grillade ostron med chilismör
24 nov, 2023
AvRedaktionen ELLE
Ostron är nästan ett måste på årets lyxigaste fest – vi pratar såklart om nyårsafton! Satsa på Christin Kashous grillade ostron med chilismör!
Annons
Grillade ostron med chilismör
Grillade ostron passar för såväl ostronfantaster som ostrondebutanter.
6 stycken
Annons
Du behöver:
6 ostron
80 g rumstempererat smör
1⁄2 tsk gochugaru(koreanska chiliflakes), eller 1⁄2 tsk sambal oelek
1 tsk vitvinsvinäger
1 vitlöksklyfta
Salt
Till servering:
1 salladslök
1 msk rostad lök
Du behöver:
- Lägg smör, gochugaru och vinäger i en skål och riv ner vitlöken. Mixa samman med en stavmixer och smaka av med salt, men tänk på att ostronen har en del sälta i sig redan.
- Öppna ostronen. Häll ur vätskan och lägg en klick chilismör på varje ostron. Grilla dem över direkt värme i 3–5 minuter, tills smöret har smält och börjat bubbla. Eller sätt ugnen på 250 grader, grill. Placera ostronen i en ugnsform och låt stå i ugnen i 3–5 minuter, tills smöret har smält och börjat bubbla.
- Låt ostronen svalna något och servera med fint skuren salladslök och rostad lök.
Recept: Christin Kashou ur boken Finger food/Bonnier fakta Foto: Pelle Lundberg
Annons