Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Så gör du Christin Kashous grillade ostron med chilismör

24 nov, 2023
AvRedaktionen ELLE
Recept på grillade ostron med chilismör
Pelle Lundberg
Ostron är nästan ett måste på årets lyxigaste fest – vi pratar såklart om nyårsafton! Satsa på Christin Kashous grillade ostron med chilismör!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lyxiga och heta snabbnudlarBrand logo
Lyxiga och heta snabbnudlar

Grillade ostron med chilismör

Grillade ostron passar för såväl ostronfantaster som ostrondebutanter.

Gör som Christin Kashou och bjud på grillade ostron med chilismör
Finger food - snacks, plockmat och desserter Pelle Lundberg

6 stycken

Annons

Du behöver:

6 ostron
80 g rumstempererat smör
1⁄2 tsk gochugaru(koreanska chiliflakes), eller 1⁄2 tsk sambal oelek
1 tsk vitvinsvinäger
1 vitlöksklyfta
Salt

Till servering:

1 salladslök
1 msk rostad lök

Du behöver:

  1. Lägg smör, gochugaru och vinäger i en skål och riv ner vitlöken. Mixa samman med en stavmixer och smaka av med salt, men tänk på att ostronen har en del sälta i sig redan.
  2. Öppna ostronen. Häll ur vätskan och lägg en klick chilismör på varje ostron. Grilla dem över direkt värme i 3–5 minuter, tills smöret har smält och börjat bubbla. Eller sätt ugnen på 250 grader, grill. Placera ostronen i en ugnsform och låt stå i ugnen i 3–5 minuter, tills smöret har smält och börjat bubbla.
  3. Låt ostronen svalna något och servera med fint skuren salladslök och rostad lök.

Recept: Christin Kashou ur boken Finger food/Bonnier fakta Foto: Pelle Lundberg

Annons