Citron- och limemousse med sommarbär
24 maj, 2024
AvEva Boström
AvSandra Palmqvist
En dessert som går att förbereda dagen innan är precis vad vi behöver till buffén – satsa på en somrig citron- och limemousse med bär!
Annons
Citron- och limemousse med sommarbär
Går att förbereda och toppa med valfria bär – därför perfekt till midsommar!
Annons
4 portioner
Du behöver:
3 dl vispgrädde
½ tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
1 tvättad citron, finrivet skal + 3 msk saft
1 tvättad lime, finrivet skal + 2 msk saft
200 g blandade bär
Gör så här:
- Koka upp grädde, vanilj och socker. Låt det sjuda under omrörning i 3–4 minuter.
- Dra av från värmen och tillsätt rivet citrusskal och saft i omgångar, under vispning med ballongvisp i 2 minuter.
- Fördela smeten i 4 glas som rymmer 1½ dl. Låt svalna och ställ sedan i kylen i minst 4 timmar, helst över natten. Öppna inte kylen för mycket när de står där.
- Ta ut moussen i rumstemperatur ca 20 minuter före servering. Garnera med färska bär.
Foto: Christina Uhlin
Annons