Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Citron- och limemousse med sommarbär

24 maj, 2024
AvEva Boström
AvSandra Palmqvist
Recept på citron- och limemousse med sommarbär
Christina Uhlin
En dessert som går att förbereda dagen innan är precis vad vi behöver till buffén – satsa på en somrig citron- och limemousse med bär!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du den klassiska drinken Espresso MartiniBrand logo
Så gör du den klassiska drinken Espresso Martini

Citron- och limemousse med sommarbär

Går att förbereda och toppa med valfria bär – därför perfekt till midsommar!

Enkel citron- och limemousse med sommarbär som går att förbereda dagen innan
Citron- och limeposset med bär Christina Uhlin
Annons

4 portioner

Du behöver:

3 dl vispgrädde
½ tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
1 tvättad citron, finrivet skal + 3 msk saft
1 tvättad lime, finrivet skal + 2 msk saft
200 g blandade bär

Gör så här:

  1. Koka upp grädde, vanilj och socker. Låt det sjuda under omrörning i 3–4 minuter.
  2. Dra av från värmen och tillsätt rivet citrusskal och saft i omgångar, under vispning med ballongvisp i 2 minuter.
  3. Fördela smeten i 4 glas som rymmer 1½ dl. Låt svalna och ställ sedan i kylen i minst 4 timmar, helst över natten. Öppna inte kylen för mycket när de står där.
  4. Ta ut moussen i rumstemperatur ca 20 minuter före servering. Garnera med färska bär.

Foto: Christina Uhlin

Annons