Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Citron- och örtkyckling i gryta

27 mar, 2025
Recept på citron- och örtkyckling i gryta
Catarina König
Otroligt god och lättlagad citron- och örtkyckling i gryta med potatis och persilja. Magiskt recept av Catarina König.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du torsk med fänkålssallad och pepparrotsräkorBrand logo
Så gör du torsk med fänkålssallad och pepparrotsräkor

Citron- och örtkyckling i gryta

Servera kycklingen trancherad till en god sallad med en syrlig vinägrett på.

Annons

4 portioner

Tid: 1,5 timme

Du behöver:

1 hel kyckling
1 tsk salt
Nymalen svartpeppar
½ tsk vitlökspulver
½ tsk paprikapulver
½ citron
7–8 kvistar färsk rosmarin
6 stora vitlöksklyftor
2 dl vatten
1 ½ msk kycklingfond
½ dl vitt vin
Ca 16 små delikatess-potatisar
½ dl bladpersilja
3 dl vispgrädde
1 tsk torkad dragon

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200º. Torka av kycklingen, salta, peppra och krydda den runt om med vitlökspulver och paprikapulver.
  2. Lägg citronen inuti kycklingen tillsammans med ett par kvistar rosmarin och en stor vitlöksklyfta. Lägg kycklingen i grytan, knyt ihop benen så att den håller ihop.
  3. Blanda vatten, koncentrerad kycklingfond och vin. Häll det runt kycklingen. Lägg i hela, skalade vitlöksklyftor och rosmarinkvistar i grytan. Tillaga i ugnen med locket på i 45 minuter.
  4. Halvera under tiden de små delikatesspotatisarna och hacka persiljan grovt.
  5. Ta bort grytlocket och häll på grädden. Tillsätt, potatisarna, torkad dragon och persilja. Stek vidare i ugnen utan lock i ytterligare 45 minuter.

Recept och foto: Catarina König

Annons