Crêpes med kyckling och currydressing
24 nov, 2023
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Kyckling och currydressing är goda vänner som tåls att testas i nytt format – nämligen i crêpes!
Annons
Crêpes med kyckling och currydressing
Tunna pannkakor fyllda med kyckling och härligt grönt.
Annons
4 portioner
Du behöver:
3 ägg
3 dl mjölk
1 msk olivolja
150 g (2 ½ dl) vetemjöl
¾ tsk salt
Smör till stekning
Fyllning:
500 g kycklingbröstfilé
2 tsk paprikapulver
2 tsk garam masala
Salt och svartpeppar
Olivolja till stekning
100 g röd spetskål
65 g färsk babyspenat
Currydressing:
1 msk majonnäs
1 tsk dijonsenap
2 tsk flytande honung
2 dl crème fraiche
1 msk curry
Salt och svartpeppar
Gör så här:
- Vispa ihop ägg, mjölk och olja med elvisp. Tillsätt mjöl och salt, och vispa till en slät smet. Smält lite smör i en stekpanna och häll ut smeten tunt i pannan. Stek pannkakorna en i taget i 1–2 minuter på vardera sida, tills de är gyllene.
- Currydressing: Blanda alla ingredienser till dressingen i en skål och låt den stå i kylen fram till servering, gör den gärna ett par timmar i förväg.
- Fyllning: Skär kycklingbröstfiléerna i tunna strimlor och blanda dem med paprika, garam masala, salt och peppar i en skål. Stek kycklingstrimlorna i olja på hög värme tills de är gyllene och genomstekta. Skölj och strimla den röda spetskålen. Skölj och torka babyspenaten.
- Till servering: Servera pannkakorna med spetskål, spenat, kryddad kyckling och currydressing.
Foto: Columbus Leth
Annons