Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Crêpes med kyckling och currydressing

24 nov, 2023
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på crêpes med kyckling och currydressing
Columbus Leth
Kyckling och currydressing är goda vänner som tåls att testas i nytt format – nämligen i crêpes!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Ännu bättre med Markiz #3 - Pannkakor med tonfiskröraBrand logo
Ännu bättre med Markiz #3 - Pannkakor med tonfiskröra

Crêpes med kyckling och currydressing

Tunna pannkakor fyllda med kyckling och härligt grönt.

Gör crêpesen extra matiga med kyckling och currydressing
Columbus Leth
Annons

4 portioner

Du behöver:

3 ägg
3 dl mjölk
1 msk olivolja
150 g (2 ½ dl) vetemjöl
¾ tsk salt
Smör till stekning

Fyllning:

500 g kycklingbröstfilé
2 tsk paprikapulver
2 tsk garam masala
Salt och svartpeppar
Olivolja till stekning
100 g röd spetskål
65 g färsk babyspenat

Currydressing:

1 msk majonnäs
1 tsk dijonsenap
2 tsk flytande honung
2 dl crème fraiche
1 msk curry
Salt och svartpeppar

Gör så här:

  1. Vispa ihop ägg, mjölk och olja med elvisp. Tillsätt mjöl och salt, och vispa till en slät smet. Smält lite smör i en stekpanna och häll ut smeten tunt i pannan. Stek pannkakorna en i taget i 1–2 minuter på vardera sida, tills de är gyllene.
  2. Currydressing: Blanda alla ingredienser till dressingen i en skål och låt den stå i kylen fram till servering, gör den gärna ett par timmar i förväg.
  3. Fyllning: Skär kycklingbröstfiléerna i tunna strimlor och blanda dem med paprika, garam masala, salt och peppar i en skål. Stek kycklingstrimlorna i olja på hög värme tills de är gyllene och genomstekta. Skölj och strimla den röda spetskålen. Skölj och torka babyspenaten.
  4. Till servering: Servera pannkakorna med spetskål, spenat, kryddad kyckling och currydressing.

Foto: Columbus Leth

Annons