Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Julmat Baka inför julen Vintips till middagen

Côte de boeuf med caesarsallad

08 dec, 2024
AvLouisa Lorang
Recept på côte de boeuf med caesarsallad
columbus leth
En bra fest kräver sin huvudrätt, så passa på att slå på stort – vällagad côte de boeuf med caesarsallad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Ännu bättre med Markiz #5 - Lyxiga nudlarBrand logo
Ännu bättre med Markiz #5 - Lyxiga nudlar

Côte de boeuf med caesarsallad

Lyxigt kött med en krispig caesarsallad till, kan inte bli bättre på festen!

Annons

6 portioner

Tid: 40 minuter + tid i ugnen

Du behöver:

2 côte de boeuf (à ca 1 kg)
3 msk olivolja till stekning
3 msk smör
Salt och peppar

Dressing:

2 vitlöksklyftor
2 äggulor
3 msk vitvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
3 dl neutral olja
80 g parmesan
Salt och peppar

Sallad:

300 g haricots verts
½ blomkål
2 hjärtsallader
2 bananschalottenlökar
100 g parmesan

Tillbehör:

Bröd
Smör
Flingsalt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 140° varmluft. Bryn köttet i olja i en ugnssäker stekpanna i 3–4 minuter på varje sida, salta och peppra. Sätt in pannan i ugnen i 35–40 minuter tills köttets innertemperatur är ca 56°. Ta ut köttet och låt det vila i 10–15 minuter innan du skär upp det.
  2. Dressing: Skala och finriv vitlöken. Vispa ihop med äggulor, vinäger, senap och salt i en skål. Vispa långsamt i oljan och smaka av med riven parmesan, salt, peppar och eventuellt mer vinäger. Ställ dressingen i kylen tills den ska användas.
  3. Sallad: Nyp av ändarna på bönorna och ånga bönorna i lite kokande saltat vatten i 3–4 minuter. Låt rinna av väl. Skölj blomkålen och dela den i stora buketter. Skölj och torka salladen och plocka den grovt. Skär löken i tunna skivor. Vänd ihop blomkål, bönor, sallad, lök och dressing. Lägg upp allt på ett stort fat. Toppa med riven parmesan.
  4. Servering: Skär loss köttet från benet och skiva det tunt. Lägg tillbaka skivorna vid benet så att biffen återfår sin ursprungliga form. Servera med sallad, bröd, smör och flingsalt.

Foto: Columbus Leth

Annons