Côte de boeuf med caesarsallad
08 dec, 2024
AvLouisa Lorang
En bra fest kräver sin huvudrätt, så passa på att slå på stort – vällagad côte de boeuf med caesarsallad.
Annons
Côte de boeuf med caesarsallad
Lyxigt kött med en krispig caesarsallad till, kan inte bli bättre på festen!
Annons
6 portioner
Tid: 40 minuter + tid i ugnen
Du behöver:
2 côte de boeuf (à ca 1 kg)
3 msk olivolja till stekning
3 msk smör
Salt och peppar
Dressing:
2 vitlöksklyftor
2 äggulor
3 msk vitvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
3 dl neutral olja
80 g parmesan
Salt och peppar
Sallad:
300 g haricots verts
½ blomkål
2 hjärtsallader
2 bananschalottenlökar
100 g parmesan
Tillbehör:
Bröd
Smör
Flingsalt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 140° varmluft. Bryn köttet i olja i en ugnssäker stekpanna i 3–4 minuter på varje sida, salta och peppra. Sätt in pannan i ugnen i 35–40 minuter tills köttets innertemperatur är ca 56°. Ta ut köttet och låt det vila i 10–15 minuter innan du skär upp det.
- Dressing: Skala och finriv vitlöken. Vispa ihop med äggulor, vinäger, senap och salt i en skål. Vispa långsamt i oljan och smaka av med riven parmesan, salt, peppar och eventuellt mer vinäger. Ställ dressingen i kylen tills den ska användas.
- Sallad: Nyp av ändarna på bönorna och ånga bönorna i lite kokande saltat vatten i 3–4 minuter. Låt rinna av väl. Skölj blomkålen och dela den i stora buketter. Skölj och torka salladen och plocka den grovt. Skär löken i tunna skivor. Vänd ihop blomkål, bönor, sallad, lök och dressing. Lägg upp allt på ett stort fat. Toppa med riven parmesan.
- Servering: Skär loss köttet från benet och skiva det tunt. Lägg tillbaka skivorna vid benet så att biffen återfår sin ursprungliga form. Servera med sallad, bröd, smör och flingsalt.
Foto: Columbus Leth
Annons