Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Sommarmat Vintips till middagen

Toast med steak och chipotlemajo

27 aug, 2024
AvLouisa Lorang
Recept på toast med steak och chipotlemajo
columbus leth
En riktigt toast deluxe gör vi med steak, gröna bönor och chipotlemajo! Mums till helgens brunch!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Rostat surdegsbröd med härligt vispad brieostBrand logo
Rostat surdegsbröd med härligt vispad brieost

Toast med steak och chipotlemajo

Har du en köttbit över från gårdagens middag så är denna toast perfekt!

Lyxa till det med en steak och chipotlemajo
columbus leth
Annons

2 stycken

Du behöver:

200 g gröna bönor
Salt
4 nävar blandad grön sallad
Färdigstekt biff el annat gott kött
4 skivor bröd
Peppar

Chipotlemajo:

3 msk majonnäs
1 msk chipotlechili
1 msk limejuice
Salt

Gör så här:

  1. Chipotlemajo: Blanda majonnäs med chipotlechili i en skål och smaka av med limejuice och salt.
  2. Skölj och ansa bönorna. Ångkoka dem i en kastrull med lättsaltat vatten 6–8 minuter, så de fortfarande är krispiga. Låt dem svalna lite. Skölj och slunga salladen. Skär köttet i tunna skivor.
  3. Bred chipotlemajo på bröd­skivorna och toppa 2 av dem med sallad, bönor och kött. Krydda med salt och peppar.
  4. Lägg ihop till toasts och grilla dem i en smörgåsgrill eller i en grillpanna under lätt press. Servera direkt.

Foto: Columbus Leth

Annons