Catarina Königs extra lyxiga hummersoppa
08 feb, 2025
Hummersoppa är en rätt som osar lyx men som faktiskt inte är svår att göra, givetvis sätter Catarina König extra guldkant på receptet!
Annons
Lyxig hummersoppa
Att göra hummersoppa är inte alls svårt – den här kommer att göra succé!
Annons
4 portioner
Tid: 50 minuter
Du behöver:
3 kokta humrar
2 gula lökar
1 stor morot
½ fänkål
50 g rotselleri
½ dl neutral olja
4 msk tomatpuré
4 vitlöksklyftor
2 msk konjak
3 dl vitt vin
9 dl vatten
1 tsk salt
3 dl vispgrädde
½ msk potatismjöl
Salt
Nymalen svartpeppar
½- 1 dl färsk dill, finhackad
Topping:
Dillvippa
Nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Plocka köttet ur humrarna, hacka det och ställ i kylskåpet med plast över.
- Krossa hummerskalen något. Hacka lök och morot. Skär fänkål och rotselleri i bitar.
- Fräs lök, rotfrukter och hummerskal i olja i en stor kastrull tills löken är glansig. Tillsätt tomatpurén, låt fräsa med och rör runt ordentligt.
- Skala och krossa vitlöksklyftorna mot skärbrädan med knivbladet, lägg ner i kastrullen, rör om. Tillsätt vitt vin och konjak, låt fräsa och häll sedan i vatten och salt. Låt koka ca 40 minuter eller tills precis 5 dl återstår. Sila ner fonden i en ny kastrull. Försök pressa ur all vätska.
- Vispa ihop vispgrädde med potatismjöl, rör helt slätt och häll ner i hummerfonden. Låt puttra ihop under vispning. Smaka av med salt och peppar
- Blanda hummerhacket med finhackad dill och lägg upp en hög i mitten av tallrikarna. Mixa den varma soppan med stavmixer för att skumma upp den. Häll på soppa och dekorera med färsk dill och peppar.
Recept och foto: Catarina König
Annons