Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Julmat Baka inför julen Vintips till middagen

Surf and turf med cowboybearnaise

13 dec, 2024
AvCatarina König
Recept på surf and turf med cowboybearnaise
Catarina König
Hummer och oxfilé tournedos möts i lyxiga surf and turf – täckt av Catarina Königs svårslagna cowboybearnaise. Så festligt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du torsk med fänkålssallad och pepparrotsräkorBrand logo
Så gör du torsk med fänkålssallad och pepparrotsräkor

Surf and turf med cowboybearnaise

I surf and turf möts hav och land i en otrolig kombination!

Catarina Königs surf and turf med cowboybearnaise
Catarina König
Annons

4 portioner

Tid: 40 minuter

Du behöver:

4 oxfilé tournedos à 200 g (mittbitar)
3–4 msk smör att steka i + 1 msk rapsolja
1 vitlöksklyfta
3–4 kvistar färsk timjan
Salt
Nymalen svartpeppar
4 hummerstjärtar

Cowboybearnaise:

1 äggula + ½ äggvita
1 msk estragonvinäger
2 ½–3 dl rapsolja
2 ½ krm salt
1 tsk torkad dragon
1 krm chilipulver
1 nypa chiliflakes
2 krm paprikapulver
½ tsk torkad timjan
2 tsk finhackad persilja
2 tsk finhackad gräslök
½ citron, rivet skal
3-4 droppar pressad citron
Nymalen svartpeppar

Tillbehör:

Pommes frites

Gör så här:

  1. Cowboybearnaise: Vispa äggulan och vitan riktigt fluffig med en ballongvisp som du fäster på stavmixern. Ha i vinägern, fortsätt vispa. Tillsätt oljan droppvis under vispning tills det blir en fluffig majonnäskonsistens.
  2. Tillsätt alla kryddor, örter, citronzest och citronsaft. Fortsätt vispa. Ställ svalt.
  3. Tournedos & hummestjärtar: Sätt ugnen på 125º varmluft. Salta och peppra köttet runt om.
  4. Hetta upp en stekpanna med smör och rapsolja. Bryn köttet runt om. Tillsätt extra smör, en krossad vitlöksklyfta och färsk timjan. Ös köttet med smöret. Lägg över köttet i en ugnsform och ställ in i ugnen till en innertemp på 53º, 13–15 minuter.
  5. Fritera pommes fritesen.
  6. Vid servering. Hetta upp en stekpanna med smör. Stek hummerstjärtarna hastigt i smöret så de får fin färg. Lägg upp köttet på tallrikar. Toppa med hummerstjärtar och skeda över bearnaise. Dekorera med färsk timjan och servera med nyfrite­rade pommes.

Recept och foto: Catarina König

Annons