Fajitas med grillat nötkött och paprika
07 jul, 2023
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Grilla eller stek nötkött med paprika och servera i majstortillas. Toppa med crème fraiche, avokado och ordentligt med koriander!
Annons
Fajitas med grillat nötkött
Börja i god tid så att köttet och grönsakerna hinner dra åt sig smak.
4 portioner
Annons
Du behöver:
400 g nötkött i strimlor
2 lök
1 grön paprika
1 gul paprika
1 msk spiskummin
1/2 tsk chilipulver
2 lime
Olivolja till stekning
Salt och peppar
Till servering:
2 avokado
8 mjuka majstortillas
1 färsk röd chili
1 knippe färsk koriander
2 1/2 dl crème fraiche
1 lime
Gör så här:
- Torka av köttet. Skala och skär löken i tunna strimlor. Skölj paprikorna och skär dem i strimlor. Blanda kött och grönsaker tillsammans i en skål med spiskummin och chili. Pressa ner limesaft i blandningen. Täck skålen med plastfolie och låt marinera i kylen i minst 2 timmar (gärna över natten).
- Värm upp en stor stekpanna. Grilla eller stek kött- och grönsaksblandningen i olivolja i 3–5 minuter, tills det är väl stekt och köttet är mört. Krydda med salt och peppar.
- Till servering: Dela avokadorna på hälften, ta bort kärnan och skär avokadoköttet i tärningar. Värm tortillabröden. Skölj chilin och skär den i tunna skivor. Toppa med avokado, färsk koriander och chili och servera genast i varma tortillabröd. Servera med crème fraiche och limeklyftor.
Foto: Columbus Leth
Annons