Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Fajitas med grillat nötkött och paprika

07 jul, 2023
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på fajitas med grillat nötkött och paprika
Columbus Leth
Grilla eller stek nötkött med paprika och servera i majstortillas. Toppa med crème fraiche, avokado och ordentligt med koriander!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Rostat surdegsbröd med härligt vispad brieostBrand logo
Rostat surdegsbröd med härligt vispad brieost

Fajitas med grillat nötkött

Börja i god tid så att köttet och grönsakerna hinner dra åt sig smak.

Satsa på fajitas med grillat nötkött och paprika till nästa fredagsmys
Columbus Leth

4 portioner

Annons

Du behöver:

400 g nötkött i strimlor
2 lök
1 grön paprika
1 gul paprika
1 msk spiskummin
1/2 tsk chilipulver
2 lime
Olivolja till stekning
Salt och peppar

Till servering:

2 avokado
8 mjuka majstortillas
1 färsk röd chili
1 knippe färsk koriander
2 1/2 dl crème fraiche
1 lime

Gör så här:

  1. Torka av köttet. Skala och skär löken i tunna strimlor. Skölj paprikorna och skär dem i strimlor. Blanda kött och grönsaker tillsammans i en skål med spiskummin och chili. Pressa ner limesaft i blandningen. Täck skålen med plastfolie och låt marinera i kylen i minst 2 timmar (gärna över natten).
  2. Värm upp en stor stekpanna. Grilla eller stek kött- och grönsaksblandningen i olivolja i 3–5 minuter, tills det är väl stekt och köttet är mört. Krydda med salt och peppar.
  3. Till servering: Dela avokadorna på hälften, ta bort kärnan och skär avokadoköttet i tärningar. Värm tortillabröden. Skölj chilin och skär den i tunna skivor. Toppa med avokado, färsk koriander och chili och servera genast i varma tortillabröd. Servera med crème fraiche och limeklyftor.

Foto: Columbus Leth

Annons