Färsk pasta med kryddig färs
27 aug, 2024
AvCamilla Biesbjerg Markussen
AvPernille Skjødt
Allt blir lyxigare med färsk pasta! Servera med en kryddig färs som smaksatts med rosmarin, fänkål och en skvätt vitt vin.
Annons
Färsk pasta med kryddig färs
Färssåsen får fin smak av rosmarin, fänkål, vitt vin och rökt paprikapulver. Servera med färsk pasta.
Annons
4 portioner
Du behöver:
1 lök, finhackad
1 vitlköksklyfta, finhackad
2 msk olivolja till stekning
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk krossade fänkålsfrön
1 tsk rökt paprikapulver
450 g valfri färs
1 ½ dl vitt vin
3 msk tomatpuré
½ tsk strösocker
Salt och peppar
400 g färsk pasta
Till servering:
1 kruka färsk basilika
50 g parmesan
Gör så här:
- Stek lök och vitlök i olja i en djup stekpanna på medelvärme ett par minuter tills den är genomskinlig.
- Tillsätt rosmarin, fänkålsfrön och paprikapulver, stek vidare i ½ minut. Tillsätt färsen och bryn den väl så att den finfördelas. Tillsätt vin och låt det koka in något. Blanda ner tomatpuré och socker, och låt det småkoka i 5-6 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet, men spara 1 dl av kokvattnet.
- Vänd ner pastan i färssåsen tillsammans med det sparade kokvattnet och låt det sjuda ett par minuter. Lägg upp pastan i djupa tallrikar och toppa med basilikablad och riven parmesan.
Foto: Columbus Leth
Annons