Festmat på liten budget – 4 lyxiga recept
Vi har sagt det förr och det tåls att sägas igen – god mat måste inte vara dyr! Ibland räcker det med ett par få justeringar för att komma ner i pris. Använd rotfrukter i säsong och gör minirösti till förrätt. Kycklingen fylls med fetaost och lindas in i bacon, vilket gör den extra saftig och god, och serveras med bönpasta och grönkålspesto. Vi är alla skyldiga till att ha tepåsar som ligger och skräpar i skafferiet så efterrätten är definitivt en ny favorit, nämligen earl grey-pocherade päron med vaniljkräm. Och om du råkar ha en skvätt gin över så börjar du givetvis bjudningen med en frisk Gin fizz – en busenkel drink att blanda hemma!
Gin Fizz
Ljus och fräsch drink med fint skum på toppen.
Recept på gin fizz>>
MINIRÖSTI MED SMETANA OCH BASILIKAOLJA
Försvinnande goda små rösti gjorda med säsongens goda rotfrukter som bas.
Recept på minirösti>>
BACONLINDAD KYCKLING MED FETAOST
Gör kycklingköttet extra saftigt och gott genom att fylla det och sedan slå in det i baconskivor. Servera med bönpasta och grönkålspesto.
Recept på baconlindad kyckling>>
EARL GREY-POCHERAT PÄRON MED VANILJKRÄM
Det ser extra festligt ut att servera ett helt päron till varje gäst.