Fiskbiffar med räkor och färskpotatissallad
11 apr, 2024
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Testa fisk på nytt sätt – som fiskbiffar med räkor. Självklart i gott sällskap med en krämig färskpotatissallad!
Annons
Fiskbiffar med räkor och färskpotatissallad
Små frasiga fiskbiffar kryddas med räkor, lök, dill och citron.
Annons
4 portioner
Du behöver:
Potatissallad med rädisor:
1 kg färskpotatisar
½ gurka
1 bunt rädisor
2 ½ dl crème fraiche
1 msk äppelcidervinäger
1 tsk dijonsenap
2 tsk flytande honung
½ ekologisk citron
Salt och svartpeppar
1 knippe gräslök
1 knippe dill
Fiskbiffar med räkor:
100 g skalade räkor
½ rödlök
1 knippe färsk dill
½ ekologisk citron
400 g torsk- eller sejfilé
Salt och nymald vitpeppar
2 msk olja till stekning
Gör så här:
- Skrubba potatisarna väl och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av och låt svalna helt. Tärna gurkan. Ansa och skiva rädisorna mycket tunt. Rör ihop crème fraiche, äppelcidervinäger, senap och honung i en stor skål. Smaka av med pressad citron, salt och peppar. Vänd ner potatis, gurka och rädisor. Hacka gräslök och dill och vänd ner hälften i potatissalladen. Låt vila kallt till servering.
- Låt räkorna tina, alternativt rinna av. Hacka dem grovt. Skala och finhacka rödlöken. Hacka dillen och finriv citronskalet. Finfördela fisken i matberedare eller i köttkvarn. Rör ihop alltsammans till en smidig färs. Salta och peppra. Forma fiskfärsen till små biffar. Stek dem i olja, 5–6 minuter per sida.
- Toppa potatissalladen med resten av dillen och gräslöken och servera till fiskbiffarna.
Foto: Stine Christiansen
Annons