Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Fiskbiffar med räkor och färskpotatissallad

11 apr, 2024
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på fiskbiffar med räkor och färskpotatissallad
Stine Christiansen
Testa fisk på nytt sätt – som fiskbiffar med räkor. Självklart i gott sällskap med en krämig färskpotatissallad!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #3 - Friterade hasselbackspotatisar med tångromBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #3 - Friterade hasselbackspotatisar med tångrom

Fiskbiffar med räkor och färskpotatissallad

Små frasiga fiskbiffar kryddas med räkor, lök, dill och citron.

Läckra fiskbiffar med räkor och färskpotatissallad
Stine Christiansen
Annons

4 portioner

Du behöver:

Potatissallad med rädisor:

1 kg färskpotatisar
½ gurka
1 bunt rädisor
2 ½ dl crème fraiche
1 msk äppelcidervinäger
1 tsk dijonsenap
2 tsk flytande honung
½ ekologisk citron
Salt och svartpeppar
1 knippe gräslök
1 knippe dill

Fiskbiffar med räkor:

100 g skalade räkor
½ rödlök
1 knippe färsk dill
½ ekologisk citron
400 g torsk- eller sejfilé
Salt och nymald vitpeppar
2 msk olja till stekning

Gör så här:

  1. Skrubba potatisarna väl och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av och låt svalna helt. Tärna gurkan. Ansa och skiva rädisorna mycket tunt. Rör ihop crème fraiche, äppel­cidervinäger, senap och honung i en stor skål. Smaka av med pressad citron, salt och peppar. Vänd ner potatis, gurka och rädisor. Hacka gräslök och dill och vänd ner hälften i potatissalladen. Låt vila kallt till servering.
  2. Låt räkorna tina, alternativt rinna av. Hacka dem grovt. Skala och finhacka rödlöken. Hacka dillen och finriv citronskalet. Finfördela fisken i matberedare eller i köttkvarn. Rör ihop alltsammans till en smidig färs. Salta och peppra. Forma fiskfärsen till små biffar. Stek dem i olja, 5–6 minuter per sida.
  3. Toppa potatissalladen med resten av dillen och gräslöken och servera till fiskbiffarna.

Foto: Stine Christiansen

Annons