Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Focaccia med mozarella, squash och timjan

09 jul, 2024
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på focaccia med mozzarella, squash och timjan
Betina Hastoft
Det finns många anledningar att älska focaccia – det är busenkelt att baka och bara fantasin sätter gränser när det kommer till smaksättningen. Vi har valt mozarella, squash och timjan!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så lyckas du med din aioliBrand logo
Så lyckas du med din aioli

Focaccia med mozarella, squash och timjan

Nygräddad focaccia är det bästa som finns! Ät det till frukost, på en buffé, till soppa, sallad eller vickning.

Det är busenkelt att svänga ihop en lyxig focaccia med mozarella, squash och timjan
Betina Hastoft
Annons

1 bröd

Du behöver:

12 g jäst
2 ½ dl ljummet vatten
1 tsk salt
75 g (1 ¼ dl) vetemjöl special, fullkorn
300 g (5 dl) vetemjöl
1 squash
75 g mozzarella
Olivolja
1 tsk flingsalt
1 näve färsk timjan

Gör så här:

  1. Rör ut jästen i ljummet vatten i en bunke. Tillsätt salt, fullkornsmjöl och vetemjöl, lite i taget. Ta upp degen, arbeta den väl och lägg tillbaka den i bunken. Täck med en fuktig handduk och låt degen jäsa i 1 timme.
  2. Skölj squashen och skär den i tunna skivor, längs med. Låt mozzarellan rinna av och bryt den i små bitar.
  3. Häll ut degen i en ugnsform, ca 20 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper. Tryck ut degen med fingrarna så att den täcker hela botten av formen. Fördela squash och mozzarella ovanpå. Tryck ner dem lite i degen och spraya eller droppa över olivolja. Strö över flingsalt och lite timjan. Låt degen jäsa i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225°.
  4. Grädda brödet i mitten av ugnen ca 15 minuter, tills det fått fin färg och är genomgräddat. Dekorera eventuellt med färsk timjan och servera brödet ljummet.

Foto: Betina Hastoft

Annons