Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Frasig smördegs­tarte med spenat

22 jan, 2025
AvLouisa Lorang
Recept på frasig smördegstarte med spenat
columbus leth
Med en rulle smördeg är en god måltid aldrig långt borta – på en knapp halvtimme står den här frasiga smördegstarten med spenat på bordet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Ännu bättre med Markiz #3 - Pannkakor med tonfiskröraBrand logo
Ännu bättre med Markiz #3 - Pannkakor med tonfiskröra

Frasig smördegs­tarte med spenat

Servera den läckra pajen varm eller ljummen.

Annons

4 portioner

Tid: 30 minuter

Du behöver:

2 vitlöksklyftor
1 knippe salladslök
2 msk olivolja
250 g färsk babyspenat
Salt och peppar
3 ägg
2 msk grekisk yoghurt
2 tsk dijonsenap
50 g parmesan
1 rulle färdig smördeg

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Skiva salladslöken. Fräs båda snabbt i olja i en panna. Tillsätt spenaten och låt den precis falla ihop. Salta och peppra. Låt rinna av om det bildas mycket vätska.
  3. Vispa ihop äggen (spara lite till pensling) med yoghurten, senapen, riven parmesan, salt och peppar. Rör ner blandningen i spenaten.
  4. Rulla ut smördegen på bakplåtspapper på en plåt. Vik in kanterna något hela vägen runt så att det blir som en ram. Fördela fyllningen på degen. Pensla kanten med det sparade ägget och grädda pajen i ugnen cirka 20 minuter, tills den är gyllene.

Foto: Columbus Leth

Annons