Friterad hasselbackspotatis med löjrom
24 feb, 2023
AvCatarina König
Catarina Königs friterade små hasselbackspotatisar med löjrom är det godaste tilltugget man kan bjuda på!
Annons
Friterad hasselbackspotatis med löjrom
De frasiga småpotatisarna är en smakstart på middagen.
6 st tilltugg
Annons
Du behöver:
8 små delikatess-potatisar, med eller utan skal
2 tsk ättikavatten (ca 4 dl)
Salt
Raps- eller frityrolja att fritera i
½–¾ dl smetana
50 g löjrom
Topping:
Finskuren gräslök
Färsk dill
Gör så här:
- Skär snitt i potatisarna till lite drygt hälften. Skölj bort all stärkelse i kallt vatten. Lägg potatisen i vatten som precis täcker, tillsätt salt och ättika och koka i ca 8–9 min. Potatisen ska inte bli genomkokt eftersom den ska friteras sedan. Häll bort vattnet och låt vila på ett fat med hushållspapper under tills de är kalla.
- Hetta upp oljan till ca 160–165° och fritera potatisarna i 2–3 omgångar tills gyllene och krispiga. Lyft upp och lägg på hushållspapper. Låt svalna något.
- Spritsa på en klick smetana och en klick löjrom på varje, eller klicka på med sked. Dekorera med finskuren gräslök och en liten dillvippa. Servera!
Foto: Catarina König
Annons