Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Friterade bao buns med löjrom

07 feb, 2025
Recept på friterade bao buns med löjrom
Catarina König
Bao buns som friteras blir härligt frasiga! Fyll med smetana, löjrom och finhackad rödlök – superlyxigt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Ännu bättre med Markiz #5 - Lyxiga nudlarBrand logo
Ännu bättre med Markiz #5 - Lyxiga nudlar

Friterade bao buns med löjrom

Enkelt, lyxigt och så gott. Servera till ett glas bubbel!

Catarina Königs friterade bao buns med löjrom
Catarina König

4 portioner

Annons

Tid: 15 minuter

Du behöver:

½–1 dl smetana
3 dl neutral olja att fritera i
4 bao buns, färdigköpta
4 msk löjrom
½ rödlök, finhackad

Garnityr:

Färsk dill
Nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Häll smetana i en liten sprits­påse. Hetta upp en kastrull med olja till 160–165º.
  2. Fritera bunsen tills de får färg, 20–30 sekunder per sida. Lägg upp dem på ett fat med hushållpapper och låt svalna något.
  3. Spritsa smetana i bunsen. Toppa med löjrom, rödlök, dill och lite nymalen svartpeppar.

Recept och foto: Catarina König

Annons