Friterade bao buns med löjrom
07 feb, 2025
Bao buns som friteras blir härligt frasiga! Fyll med smetana, löjrom och finhackad rödlök – superlyxigt!
Annons
Friterade bao buns med löjrom
Enkelt, lyxigt och så gott. Servera till ett glas bubbel!
4 portioner
Annons
Tid: 15 minuter
Du behöver:
½–1 dl smetana
3 dl neutral olja att fritera i
4 bao buns, färdigköpta
4 msk löjrom
½ rödlök, finhackad
Garnityr:
Färsk dill
Nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Häll smetana i en liten spritspåse. Hetta upp en kastrull med olja till 160–165º.
- Fritera bunsen tills de får färg, 20–30 sekunder per sida. Lägg upp dem på ett fat med hushållpapper och låt svalna något.
- Spritsa smetana i bunsen. Toppa med löjrom, rödlök, dill och lite nymalen svartpeppar.
Recept och foto: Catarina König
Annons