Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Rosa frukostskål med rödbeta, mandlar och björnbär

24 maj, 2024
AvLouisa Lorang
Recept på rosa frukostskål med rödbeta, mandlar och björnbär
columbus leth
Börja dagen på ett färgstarkt sätt – satsa på havregrynsgröt som får fin färg av rödbeta och toppas med rostade mandlar, björnbär och yoghurt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Rostat surdegsbröd med härligt vispad brieostBrand logo
Rostat surdegsbröd med härligt vispad brieost

Rosa morgonskål

Den krämiga havregrynsgröten får fin färg av rödbeta. Toppa med rostade mandlar, björnbär, yoghurt och lite sirap.

Annons

2 portioner

Du behöver:

50 g mandlar
2 dadlar
1 rödbeta (ca 75 g)
1 äpple
½ vaniljstång (el 1 tsk vaniljpulver)
1 ½ dl havregryn
1 tsk stött kardemumma
4 dl havredryck
Lite salt

Topping:

4 msk grekisk yoghurt
125 g björnbär
4 msk lönnsirap

Gör så här:

  1. Rosta mandlarna i en torr panna 6-8 minuter tills de är gyllene. Låt dem svalna och hacka dem grovt.
  2. Kärna ur och hacka dadlarna. Skala och riv rödbetan Skölj och riv äpplet. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda allt utom mandlarna med havregryn, kardemumma och havredryck i en kastrull och koka gröten i 4–7 minuter, tills den är läckert krämig. Smaka av med salt.
  3. Topping: Lägg upp gröten i 2 skålar. Toppa med yoghurt, rostade mandlar, björnbär och sirap. Servera direkt.

Foto: Columbus Leth

Annons