Rosa frukostskål med rödbeta, mandlar och björnbär
24 maj, 2024
AvLouisa Lorang
Börja dagen på ett färgstarkt sätt – satsa på havregrynsgröt som får fin färg av rödbeta och toppas med rostade mandlar, björnbär och yoghurt.
Annons
Rosa morgonskål
Den krämiga havregrynsgröten får fin färg av rödbeta. Toppa med rostade mandlar, björnbär, yoghurt och lite sirap.
Annons
2 portioner
Du behöver:
50 g mandlar
2 dadlar
1 rödbeta (ca 75 g)
1 äpple
½ vaniljstång (el 1 tsk vaniljpulver)
1 ½ dl havregryn
1 tsk stött kardemumma
4 dl havredryck
Lite salt
Topping:
4 msk grekisk yoghurt
125 g björnbär
4 msk lönnsirap
Gör så här:
- Rosta mandlarna i en torr panna 6-8 minuter tills de är gyllene. Låt dem svalna och hacka dem grovt.
- Kärna ur och hacka dadlarna. Skala och riv rödbetan Skölj och riv äpplet. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda allt utom mandlarna med havregryn, kardemumma och havredryck i en kastrull och koka gröten i 4–7 minuter, tills den är läckert krämig. Smaka av med salt.
- Topping: Lägg upp gröten i 2 skålar. Toppa med yoghurt, rostade mandlar, björnbär och sirap. Servera direkt.
Foto: Columbus Leth
Annons