Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Saftigt och fruktigt nötbröd

08 okt, 2024
AvLinn Grubbström
Recept på fruktigt nötbröd
Stine Christiansen
Baka ett busenkelt fruktigt nötbröd – som inte behöver jäsa. Rör ihop ingredienserna och baka i ugnen i två timmar medan du sysslar med annat.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Bakat och klart #2 – Världens godaste kladdkakaBrand logo
Bakat och klart #2 – Världens godaste kladdkaka

Fruktigt nötbröd

Saftigt bröd som bakas utan att behöva jäsa. Perfekt till frukost eller en bit ädelost på glöggminglet.

Ett saftigt och fruktigt nötbröd som inte behöver jäsa, passar bra med en bit ädelost
Stine Christiansen
Annons

1 bröd

Tid: 2 timmar och 20 minuter

Du behöver:

40 g hasselnötter utan skal
50 g torkade aprikoser
2 dl rågmjöl
4 dl vetemjöl
1 tsk salt
5 dl filmjölk
1 tsk bikarbonat
25 g russin
25 g torkade tranbär
½ dl solroskärnor
½ dl pumpakärnor
1 dl ljus eller mörk sirap
3 msk havregryn

Kryddblandning:

1 tsk kanel
2 tsk kardemumma
1 tsk ingefära

Gör så här:

  1. Grovhacka nötterna och de torkade aprikoserna. Blanda ihop kryddblandningen.
  2. Rör ihop kryddblandningen, råg- och vetemjöl och salt.
  3. Blanda filmjölk och bikarbonat och rör sedan ner det tillsammans med de torra ingredienserna. Tillsätt den torkade frukten, bären, nötter, frön och sirap. Rör ihop till en jämn och lite klistrig deg.
  4. Klä en brödform med bakplåtspapper och häll över smeten i formen. Strö över havregryn.
  5. Grädda brödet på 175° i nedre delen av ugnen i 2 timmar. Brödet och havregrynen blir lätt övergräddade, så håll koll och täck med bakplåtspapper senast efter halva tiden.
  6. Ta ut och låt svalna.

Foto: Stine Christiansen

Annons