Glutenfritt smörgåsbröd med broccoli
05 jan, 2024
AvEva Boström
AvGitte Heidi Rasmussen
Satsa på att göra eget smörgåsbröd med broccoli. Vår variant är inte bara glutenfritt – det är även både fiber- och proteinrikt!
Annons
Glutenfritt smörgåsbröd med broccoli
Öka mängden fiber och protein med glutenfritt grönt bröd, som dessutom både smakar gott och mättar bra.
Annons
8 stycken
Du behöver:
150 g broccoli
2 ägg
2 msk olivolja
60 g (1 1/2 dl) glutenfria havregryn
1 msk potatismjöl
1 tsk mald spiskummin
1 nypa torkade chiliflakes
Salt och svartpeppar
Gör så här:
- Skölj broccolin noga och skär den i små bitar. Lägg den och alla övriga ingredienser i en matberedare och mixa ihop till en jämn massa. Sätt ugnen på 200°.
- Bred ut broccolidegen på en plåt med bakplåtspapper i ett jämnt lager, ca 30 x 20 cm. Grädda i ca 20 minuter, tills brödet är gyllene och lite krispig i kanterna. Låt brödet svalna något på galler och skär sedan i 8 fyrkantiga bitar. Lägg ihop brödet två och två med din favoritfyllning, slå in, och ta med dig i matlådan, t ex fylld med chilimajonnäs, färsk spenat, kycklingpålägg och röd paprika.
Foto: Betina Hastoft
Annons