Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Glutenfritt ­smörgåsbröd med broccoli

05 jan, 2024
AvEva Boström
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på glutenfritt smörgåsbröd med broccoli
Betina Hastoft
Satsa på att göra eget smörgåsbröd med broccoli. Vår variant är inte bara glutenfritt – det är även både fiber- och proteinrikt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #1 - Grand aioliBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #1 - Grand aioli

Glutenfritt ­smörgåsbröd med broccoli

Öka mängden fiber och protein med glutenfritt grönt bröd, som dessutom både smakar gott och mättar bra.

Så här gör du ett glutenfritt smörgåsbröd med broccoli
Betina Hastoft
Annons

8 stycken

Du behöver:

150 g broccoli
2 ägg
2 msk olivolja
60 g (1 1/2 dl) glutenfria havregryn
1 msk potatismjöl
1 tsk mald spiskummin
1 nypa torkade chiliflakes
Salt och svartpeppar

Gör så här:

  1. Skölj broccolin noga och skär den i små bitar. Lägg den och alla övriga ingredienser i en matberedare och mixa ihop till en jämn massa. Sätt ugnen på 200°.
  2. Bred ut broccolidegen på en plåt med bakplåtspapper i ett jämnt lager, ca 30 x 20 cm. Grädda i ca 20 minuter, tills brödet är gyllene och lite krispig i kanterna. Låt brödet svalna något på galler och skär sedan i 8 fyrkantiga bitar. Lägg ihop brödet två och två med din favoritfyllning, slå in, och ta med dig i matlådan, t ex fylld med chilimajonnäs, färsk spenat, kycklingpålägg och röd paprika.

Foto: Betina Hastoft

Annons