Grillad hjärtsallad med ranchdressing
12 apr, 2024
AvLouisa Lorang
Grillad sallad är så underskattat! Toppa med rädisor, gurka, sockerärter och hemgjord ranchdressing – så gott!
Annons
Grillad hjärtsallad med ranchdressing
Grillad hjärtsallad blir mjuk på utsidan och spröd i mitten, och får en smak nästan som av ärter.
Annons
6 portioner
Du behöver:
3 huvuden hjärtsallad
2 msk olivolja
Salt
Ranchdressing:
1 liten vitlöksklyfta
1 dl kärnmjölk, el kefir
1 msk majonnäs
1 msk pressad citron
1 liten näve gräslök
Salt och peppar
8 droppar tabasco
Till servering:
8 rädisor
2 små gurkor
100 g sockerärter
1 msk hackad gräslök
Salt och peppar
Gör så här:
- Börja med dressingen. Skala och riv vitlöken fint. Vispa ihop den med kärnmjölk eller kefir, majonnäs och citronsaft i en skål. Skölj gräslöken, skär den fint och rör ner i dressingen. Smaka av med salt, peppar och tabasco.
- Skala ev bort det yttersta lagret av salladen. Skär av den allra nedersta änden av salladshuvudena. Dela salladshuvudena på längden och pensla med olivolja. Grilla på varm grill eller grillpanna i 1 minut på var sida. Salta.
- Skölj rädisor och gurka och skiva tunt, ev på mandolin. Lägg dem gärna i isvatten för att göra dem extra spröda. Skölj sockerärterna och skär dem på längden. Anrätta salladen på ett fat. Toppa med ranchdressing och spröda grönsaker. Strö gräslök över, salta och peppra.
Foto: Lene Samsø
Annons