Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Grillad macka med jordgubbar, pesto och mozzarella

24 maj, 2024
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på grillad macka med jordgubbar, pesto och mozzarella
Peter Kam
Pesto, mozzarella och jordgubbar är den ultimata fyllningen i denna somriga macka. Passar finfint till lunch eller till att ta med på picknicken!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Dryckesbitar #4 - Sommarcocktail på kanna - Sparkling rosé sangriaBrand logo
Dryckesbitar #4 - Sommarcocktail på kanna - Sparkling rosé sangria

Grillad macka med jordgubbar, pesto och mozzarella

Snabb lunch eller extra lyxig pickickmacka – oavsett så smakar den sommar!

Annons

4 portioner

Du behöver:

8 skivor grovt bröd (gärna surdegsbröd)
2 msk olivolja
30 g ruccola
200 g jordgubbar
1 rödlök
2 bollar mozzarella à 125 g
6 msk grön pesto

Gör så här:

  1. Pensla brödskivorna med olja och rosta dem gyllene i en het panna eller i brödrosten.
  2. Skölj ruccolan och låt rinna av. Snoppa jordgubbarna och skär dem i skivor. Skala rödlök och skär den i tunna skivor. Låt mozzarellabollarna rinna av och skär dem i skivor.
  3. Bred pesto på brödskivorna och lägg ihop dem tillsammans med ruccola, rödlök, mozzarella och jordgubbar.
  4. Servera direkt, eller slå in smörgåsarna i bakplåtspapper och ta med dem på picknick eller i matsäck.

Foto: Peter Kam, Nick Degn

Annons