Grillad macka med jordgubbar, pesto och mozzarella
24 maj, 2024
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Pesto, mozzarella och jordgubbar är den ultimata fyllningen i denna somriga macka. Passar finfint till lunch eller till att ta med på picknicken!
Annons
Grillad macka med jordgubbar, pesto och mozzarella
Snabb lunch eller extra lyxig pickickmacka – oavsett så smakar den sommar!
Annons
4 portioner
Du behöver:
8 skivor grovt bröd (gärna surdegsbröd)
2 msk olivolja
30 g ruccola
200 g jordgubbar
1 rödlök
2 bollar mozzarella à 125 g
6 msk grön pesto
Gör så här:
- Pensla brödskivorna med olja och rosta dem gyllene i en het panna eller i brödrosten.
- Skölj ruccolan och låt rinna av. Snoppa jordgubbarna och skär dem i skivor. Skala rödlök och skär den i tunna skivor. Låt mozzarellabollarna rinna av och skär dem i skivor.
- Bred pesto på brödskivorna och lägg ihop dem tillsammans med ruccola, rödlök, mozzarella och jordgubbar.
- Servera direkt, eller slå in smörgåsarna i bakplåtspapper och ta med dem på picknick eller i matsäck.
Foto: Peter Kam, Nick Degn
Annons