Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Grillad romansallad med chorizofräs

09 jul, 2024
AvCarolina Soudah
Recept på grillad romansallad med chorizofräs
Eva Hilden Smith
Visst kan man grilla sallad! Romansalladen på gallret blir helt magisk när den toppas med chroizofräs.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Smashed burger med lök & tryffelmajonnäsBrand logo
Smashed burger med lök & tryffelmajonnäs

Grillad romansallad med chorizofräs

Grillad romansallad toppas med en god blandning av chorizo och sesam- och pumpafrön samt solroskärnor.

Annons

2 portioner

Du behöver:

2 romansalladshuvuden à ca 300 g
1 msk olivolja
Flingsalt och svartpeppar

Chorizofräs:

100 g färsk chorizo
1 msk sesamfrön
1 msk pumpakärnor
1 msk solroskärnor

Parmesansås:

1 dl gräddfil
1 dl grovriven parmesan
1 msk hackad dill

Gör så här:

  1. Ta ut chorizoköttet från korvskinnet, hacka och stek det i stekpanna på spisen eller över grillen under omrörning. Tillsätt sesamfrö, pumpa- och solroskärnor mot slutet och stek med en stund till.
  2. Dela salladshuvudena på längden genom roten. Pensla olja på salladen och grilla till fin färg. Salta och peppra.
  3. Rör ihop såsen, smaka av med salt och peppar och servera till salladen. Strö över chorizofräset.

Foto: Eva Hildén

Annons