Grillad romansallad med chorizofräs
09 jul, 2024
AvCarolina Soudah
Visst kan man grilla sallad! Romansalladen på gallret blir helt magisk när den toppas med chroizofräs.
Annons
Grillad romansallad med chorizofräs
Grillad romansallad toppas med en god blandning av chorizo och sesam- och pumpafrön samt solroskärnor.
Annons
2 portioner
Du behöver:
2 romansalladshuvuden à ca 300 g
1 msk olivolja
Flingsalt och svartpeppar
Chorizofräs:
100 g färsk chorizo
1 msk sesamfrön
1 msk pumpakärnor
1 msk solroskärnor
Parmesansås:
1 dl gräddfil
1 dl grovriven parmesan
1 msk hackad dill
Gör så här:
- Ta ut chorizoköttet från korvskinnet, hacka och stek det i stekpanna på spisen eller över grillen under omrörning. Tillsätt sesamfrö, pumpa- och solroskärnor mot slutet och stek med en stund till.
- Dela salladshuvudena på längden genom roten. Pensla olja på salladen och grilla till fin färg. Salta och peppra.
- Rör ihop såsen, smaka av med salt och peppar och servera till salladen. Strö över chorizofräset.
Foto: Eva Hildén
Annons