Grillspett och chimichurri med kryddörter
24 maj, 2024
AvRedaktionen ELLE
Är du en av de lyckliga som har en egen liten köksträdgård med färska örter? Då ska du spara det här receptet på grillspett med chimichurri med kryddörter.
Annons
Grillspett och chimichurri med kryddörter
Grillspetten doppas i en kall och kryddig sås med persilja, oregano, chili och vitlök.
Annons
4 portioner
Du behöver:
600 g rostbiff
2 rödlökar
½ squash
Olivolja
Salt och peppar
Grillspett av trä el metall
Chimichurri:
1 näve bladpersilja
4 stjälkar oregano
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
2 tsk chiliflakes
4 msk rödvinsvinäger
1 dl olivolja
Salt och peppar
Tillbehör:
100 g körbärstomater
Grön salladsmix
Gör så här:
- Chimichurri: Skölj och finhacka persilja och oregano. Skala och finhacka rödlök och vitlök.
- Blanda rödlök, vitlök, persilja och oregano med chili, vinäger och olja i en skål. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna chimichurrin dra några timmar.
- Skär köttet i tärningar. Skala och klyfta rödlökarna. Skölj squashen och skär i mindre bitar. Fördela kött, rödlök och squash på blötlagda grillspett av trä eller på metallspett. Salta och peppra och droppa över olja.
- Grilla spetten i en grillpanna eller på grillen tills köttet är lagom genomstekt och grönsakerna är möra.
- Tillbehör: Skölj och dela tomaterna. Skölj salladen och låt den rinna av. Droppa lite chimichurri över de färdiga spetten och servera dem med salladen och resten av chimichurrin.
Recept och foto: Sabrina Hørup Jensen
Annons