Het pasta med tomat, chorizo och rucola
09 jul, 2024
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Med färsk salsiccia hettar du upp vilken pasta som helst – särskilt i kombination med tomat, chorizo och rucola.
Annons
Het pasta med tomat, chorizo och rucola
Med innehållet från färsk salsiccia fixar du en smakrik och het pasta på nolltid.
Annons
4 portioner
Du behöver:
2 vitlöksklyftor
600 g salsicciakorvar
1 msk olivolja
200 g körsbärstomater
1 ½ dl vitt vin
3 msk koncentrerad tomatpuré
½ tsk torkade chiliflakes
½ tsk fänkålsfrön
1 tsk socker
Salt och nymalen svartpeppar
500 g färsk pasta
Till servering:
75 g rucola
50 g parmesan
Gör så här:
- Skala och finhacka vitlöken. Öppna skinnet på korvarna och krama ur fyllningen. Fräs vitlök i olja i en djup panna på medelvärme i några minuter tills löken är genomskinlig och mjuk. Tillsätt korvfyllningen och bryn den väl. Dela tomaterna och lägg i pannan, fräs några minuter till. Häll på vitt vin och låt det koka upp lite. Tillsätt tomatpuré, chiliflakes, fänkålsfrön och socker och låt puttra i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av och spara 2 dl av kokvattnet. Vänd ihop pastan och lite av det sparade kokvattnet med chorizosåsen och låt rätten puttra i några minuter. Tillsätt mer pastakokvatten tills rätten är lagom krämig.
- Servering: Lägg upp pastan i djupa tallrikar och toppa med ruccola och nyriven parmesan. Servera direkt.
Foto: Betina Hastoft
Annons