Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Het pasta med tomat, chorizo och rucola

09 jul, 2024
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på het pasta med tomat, chorizo och rucola
Peter Kam
Med färsk salsiccia hettar du upp vilken pasta som helst – särskilt i kombination med tomat, chorizo och rucola.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood #1: Så gör du en krämig spenatpastaBrand logo
Middag hos Wood #1: Så gör du en krämig spenatpasta

Het pasta med tomat, chorizo och rucola

Med innehållet från färsk salsiccia fixar du en smakrik och het pasta på nolltid.

En het pasta med tomat, chorizo och rucola fixar du på nolltid
Peter Kam
Annons

4 portioner

Du behöver:

2 vitlöksklyftor
600 g salsicciakorvar
1 msk olivolja
200 g körsbärstomater
1 ½ dl vitt vin
3 msk koncentrerad tomatpuré
½ tsk torkade chiliflakes
½ tsk fänkålsfrön
1 tsk socker
Salt och nymalen svartpeppar
500 g färsk pasta

Till servering:

75 g rucola
50 g parmesan

Gör så här:

  1. Skala och finhacka vitlöken. Öppna skinnet på korvarna och krama ur fyllningen. Fräs vitlök i olja i en djup panna på medelvärme i några minuter tills löken är genomskinlig och mjuk. Tillsätt korvfyllningen och bryn den väl. Dela tomaterna och lägg i pannan, fräs några minuter till. Häll på vitt vin och låt det koka upp lite. Tillsätt tomat­puré, chiliflakes, fänkålsfrön och socker och låt puttra i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av och spara 2 dl av kokvattnet. Vänd ihop pastan och lite av det sparade kokvattnet med chorizosåsen och låt rätten puttra i några minuter. Tillsätt mer pastakokvatten tills rätten är lagom krämig.
  3. Servering: Lägg upp pastan i djupa tallrikar och toppa med ruccola och nyriven parmesan. Servera direkt.

Foto: Betina Hastoft

Annons