Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Sött, spicy och färgstarkt – höstnyheterna som intar salladsbaren

05 sep, 2024
AvNami Kawakita
Sött, spicy och färgstarkt – höstnyheterna som intar salladsbaren
Mattias Södermark
Salladsälskare – titta hit! I höst kommer alla kunna hotta upp sina sallader med spännande smakstarka nyheter från Picadeli. På menyn står bland annat en kryddig, hummusinspirerad sötpotatisröra med jalapeño och en solgul couscousmix inspirerad av det marockanska köket.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
I mitt kök #2 - Sandra BeijerBrand logo
I mitt kök #2 - Sandra Beijer

Varje vecka, året om, plockas närmare en halv miljon sallader från landets över 1 000 salladsbarer. Lagom till hösten presenterar Picadeli nyheterna som garanterat kommer att bli populära i svenskarnas salladsskålar. Nu kan du drömma dig bort till soliga matmarknader i Marocko med en smaksäker couscousmix med bland annat kikärter, russin och curry eller fyll ut salladen med en krämig sötpotatisröra med naturlig sötma och lite spicy jalapeño.

Tre goda nyheter i Picadelis salladsbarer
Mattias Södermark

Höstens tre nyheter i salladsbaren:

Meet Me in Morroco

Den här couscousmixen är en mental enkelbiljett till Marrakech! Den solgula couscousen existerar i perfekt symbios med russin, kidneybönor och grönkål, och får sin spice från vitlök och curry. Kombinera gärna couscousmixen med våra veganska Chili Gingerstrips, tomat och sallad, och toppa med mangocurrydressing. Mm-mm-mm! (Psst...! Den här couscousmixen passar utmärkt att värma – perfekt till goda sallader i höstrusket!)

Annons

Yummie Hummie

Redo att röra till det ordentligt? Denna oemotståndligt krämiga, hummusinspirerande röra är en innovation av våra alldeles egna Picadeli- kockar. Den naturliga sötman från sötpotatis harmoniserar med het jalapeño och kryddig spiskummin – the best of both worlds, helt enkelt. Tillsammans med fräscha, krispiga grönsaker, falafel och grönkålstabbouleh blir det en garanterad smakexplosion. BOOM!

Kim She Or He

Håll i er, för det här är inte mormors vanliga coleslaw. Vår kålsallad kimchistyle är en modig, smakrik tappning av den koreanska favoritsalladen. Krispig kål och purjolök enas i holy matrimony med kimchimix, sesam och ingefära. En spicy kick till vilken sallad som helst! Vill du testa att skapa den perfekta asian fusion-salladen? Okej, antecknar du? Kombinera Kim She Or He med sojabönor, mango, avokado, räkor och Sriracha Mayo – du kan tacka oss senare!

Nyheterna finns i butik från vecka 37.

Annons