Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Hotdog med havskräfta och citronkräm

27 aug, 2024
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på hotdog med havskräfta och citronkräm
Betina Hastoft
Hotdog med havskräfta och citronkräm är perfekt när du vill imponera på gästerna med en oväntad kombination av streetfood och det godaste från havet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Rostat surdegsbröd med härligt vispad brieostBrand logo
Rostat surdegsbröd med härligt vispad brieost

Hotdog med havskräfta och citronkräm

En lyxvariant av hotdogs med havskräftstjärtar och citronkräm.

Annons

4 portioner

Du behöver:

300 g havskräftstjärtar
½ ekologisk citron
50 g majonnäs
75 g (¾ dl) grekisk yoghurt
Salt och peppar
½ gurka
1 msk ättika
1 msk vatten
1 msk socker
4 stora brioche-korvbröd
1 litet huvud frisésallad
1 näve vattenkrasse
1 näve färsk dill

Gör så här:

  1. Om du använder frysta kräftstjärtar, låt dem tina i en sil.
  2. Skölj citronen och finriv skalet. Blanda majonnäs, yoghurt, citronzest och 1 msk pressad citron i en skål. Smaka av citronkrämen med salt och peppar.
  3. Skär gurkan i tunna skivor. Lägg gurkskivorna i en plastpåse tillsammans med ättika, vatten och socker. Skaka påsen och låt den stå i 30 minuter.
  4. Värm och skär bröden. Skölj salladen och örterna. Fyll korvbröden med sallad och kräftstjärtar. Toppa med gurka, citronkräm och färska örter.

Foto: Betina Hastoft

Annons