Hotdog med havskräfta och citronkräm
27 aug, 2024
AvGitte Heidi Rasmussen
Hotdog med havskräfta och citronkräm är perfekt när du vill imponera på gästerna med en oväntad kombination av streetfood och det godaste från havet!
Annons
Hotdog med havskräfta och citronkräm
En lyxvariant av hotdogs med havskräftstjärtar och citronkräm.
Annons
4 portioner
Du behöver:
300 g havskräftstjärtar
½ ekologisk citron
50 g majonnäs
75 g (¾ dl) grekisk yoghurt
Salt och peppar
½ gurka
1 msk ättika
1 msk vatten
1 msk socker
4 stora brioche-korvbröd
1 litet huvud frisésallad
1 näve vattenkrasse
1 näve färsk dill
Gör så här:
- Om du använder frysta kräftstjärtar, låt dem tina i en sil.
- Skölj citronen och finriv skalet. Blanda majonnäs, yoghurt, citronzest och 1 msk pressad citron i en skål. Smaka av citronkrämen med salt och peppar.
- Skär gurkan i tunna skivor. Lägg gurkskivorna i en plastpåse tillsammans med ättika, vatten och socker. Skaka påsen och låt den stå i 30 minuter.
- Värm och skär bröden. Skölj salladen och örterna. Fyll korvbröden med sallad och kräftstjärtar. Toppa med gurka, citronkräm och färska örter.
Foto: Betina Hastoft
Annons