Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Jordgubbstrifle med pekannötscrunch

23 maj, 2024
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på jordgubbstrifle med pekannötscrunch
Columbus Leth
Jordgubbstrifle med pekannötscrunch är en sådan dessert som både ser ut och smakar mer avancerat än vad den är!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Dryckesbitar #9 - Bubblig bål med kallbryggt te och röda bärBrand logo
Dryckesbitar #9 - Bubblig bål med kallbryggt te och röda bär

Jordgubbstrifle med pekannötscrunch

Så enkelt, men ändå så otroligt gott!

Annons

4 portioner

Du behöver:

Pekannötscrunch:

50 g pekannötter
50 g kallt smör
Ca 3/4 dl (50 g) farinsocker
1 dl (50 g) havregryn
1 knivsudd salt

Vaniljgrädde:

2 ½ dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker

Till servering:

250 g jordgubbar
50 g vit choklad

Gör så här:

  1. Pekannötscrunch: Grovhacka nötterna och tärna smöret. Blanda pekannötter, brun farin, havregryn, salt och smör i en skål och nyp samman med fingrarna till en grov smuldeg.
  2. Sätt ugnen på 180º.
  3. Fördela smuldegen på en bakpappersklädd ugnsplåt och baka i ca 10 minuter tills det är sprött och gyllene. Ställ plåten på ett galler och låt smulorna svalna helt.
  4. Vaniljgrädde: Vispa grädde och vaniljsocker till ett mjukt skum.
  5. Servering: Skölj och noppa jordgubbarna och skär dem i munsbitar. Hacka vit choklad grovt. Bryt nötcrunchen i bitar. Varva jordgubbar, crunch och grädde i lager i 4 portionsglas och avsluta med vit choklad på toppen. Servera direkt.

Foto: Columbus Leth

Annons