Jordgubbstrifle med pekannötscrunch
23 maj, 2024
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Jordgubbstrifle med pekannötscrunch är en sådan dessert som både ser ut och smakar mer avancerat än vad den är!
Annons
Jordgubbstrifle med pekannötscrunch
Så enkelt, men ändå så otroligt gott!
Annons
4 portioner
Du behöver:
Pekannötscrunch:
50 g pekannötter
50 g kallt smör
Ca 3/4 dl (50 g) farinsocker
1 dl (50 g) havregryn
1 knivsudd salt
Vaniljgrädde:
2 ½ dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
Till servering:
250 g jordgubbar
50 g vit choklad
Gör så här:
- Pekannötscrunch: Grovhacka nötterna och tärna smöret. Blanda pekannötter, brun farin, havregryn, salt och smör i en skål och nyp samman med fingrarna till en grov smuldeg.
- Sätt ugnen på 180º.
- Fördela smuldegen på en bakpappersklädd ugnsplåt och baka i ca 10 minuter tills det är sprött och gyllene. Ställ plåten på ett galler och låt smulorna svalna helt.
- Vaniljgrädde: Vispa grädde och vaniljsocker till ett mjukt skum.
- Servering: Skölj och noppa jordgubbarna och skär dem i munsbitar. Hacka vit choklad grovt. Bryt nötcrunchen i bitar. Varva jordgubbar, crunch och grädde i lager i 4 portionsglas och avsluta med vit choklad på toppen. Servera direkt.
Foto: Columbus Leth
Annons