Katsu sando – japansk sandwich med schnitzel
30 jan, 2025
AvLouisa Lorang
Katsu sando är en japansk sandwich med panerad schnitzel med en krämig kålsallad. Beroendeframkallande!
Annons
Katsu sando
En klassisk japansk sandwich som smakar underbart! Gör den med panerat (”katsu” på japanska) fläskkött eller använd kyckling, om du föredrar det.
Annons
4 portioner
Tid: 30 minuter
Du behöver:
Kål-mayo:
½ spetskål
2 tsk flingsalt
1 dl majonnäs (gärna Kewpie)
Panerat fläsk:
4 fläskkotletter, benfria
Salt och peppar
2 dl vetemjöl
3 ägg
3 dl panko ströbröd
Smakneutral olja
Till servering:
8 skivor formbröd
4 msk barbequesås (gärna tonkatsu)
3 msk smör till stekning
2 msk olivolja till stekning
Gör så här:
- 1. Kål-mayo: Finstrimla kålen. Lägg den i ett durkslag och strö över salt. Krama kålen lätt med händerna och låt den stå i 5–10 minuter. Krama den igen så att all vätska försvinner. Blanda kålen med majonnäsen i en skål, smaka av med salt.
- 2. Panerat fläsk: Banka ut kotletterna lätt, salta och peppra. Vänd dem först i en skål med mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd.
- 3. Hetta upp rikligt med olja i en gryta och fritera kotletterna 4–5 minuter på var sida tills de är genomstekta och har fin färg.
- 4. Servering: Rosta brödskivorna i smör i en panna. Bred BBQ-sås på 4 av de rostade skivorna och fördela kål-mayon och köttet ovanpå. Lägg på resterande fyra brödskivor. Dela gärna mackorna på mitten. Servera direkt.
Foto: Columbus Leth
Annons