Kikärtsvåfflor med tomatsallad och sumak
23 feb, 2024
AvLouisa Lorang
Matiga kikärtsvåfflor smaksatta med spiskummin serveras med en fräsch tomatsallad, grekisk yoghurt och sumak!
Annons
Kikärtsvåfflor med tomatsallad och sumak
Våfflorna påminner lite om falafel, supergoda!
Annons
6 stycken
Du behöver:
3 dl kikärtsmjöl
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk spiskummin
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 msk citronsaft
2 ½ dl ljummet vatten
2 msk majsolja
Topping:
1 gurka
3 tomater
1 näve bredbladig persilja
1 liten rödlök
Till servering:
2 dl grekisk yoghurt
2 tsk sumak
Chilisås
Gör så här:
- Blanda kikärtsmjöl, salt, bakpulver och spiskummin i en skål. Skala vitlöken och riv den fint. Vänd ner den i mjölblandningen tillsammans med olja, citronsaft och vatten. Hetta upp våffeljärnet, pensla med olja och grädda 6 våfflor i järnet.
- Skölj gurkan och tomaterna och skär i lagom stora bitar. Skölj och plocka persiljan. Skala löken och finhacka den. Servera de varma våfflorna toppade med grönt och en klick yoghurt. Strö över sumak, och servera med chilisås efter smak.
Foto: Columbus Leth
Annons