Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Julmat Baka inför julen Vintips till middagen

Köttbullsmacka på julvört med uppiffad rödbetssallad

02 dec, 2024
AvLinn Grubbström
Recept på köttbullsmacka på julvört med uppiffad rödbetssallad
Stine Christiansen
Mellandagarnas mest briljanta idé hittar du här – köttbullsmacka med uppiffad rödbetssallad som serveras på den sista skivan julvört!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Köttbullsmacka på julvört med uppiffad ­rödbetssallad

Rödbetssallad och köttbullar är en kombo made in heaven! Bara att lassa upp på en bit julvört. Har du inte gjort hemgjord rödbetssallad som du använder här kan du piffa upp en färdigköpt enligt detta recept.

Fixa en köttbullsmacka på julvört med uppiffad rödbetssallad
Stine Christiansen

4 portioner

Tid: 20 minuter

Du behöver:

1 huvudsallad
4 skivor julvört
12 köttbullar
1 näve bredbladig persilja

Uppiffad rödbetssallad:

1 äpple
200 g färdig rödbetssallad
1 dl tjock yoghurt
1 dl crème fraiche
½–1 tsk wasabi
Salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Skala äpplet, skär i tärningar. Rör ihop rödbetssalladen med äpple, yoghurt och crème fraiche i en skål. Smaka av med wasabi och eventuellt salt och peppar.
  2. Servering: Skölj salladen och skär brödet och köttbullarna i skivor. Skölj och plocka persiljan. Fördela salladen, rödbetssalladen och köttbullarna på brödet och toppa med persilja.

Foto: Stine Christiansen

Annons