Köttbullsmacka på julvört med uppiffad rödbetssallad
02 dec, 2024
AvLinn Grubbström
Mellandagarnas mest briljanta idé hittar du här – köttbullsmacka med uppiffad rödbetssallad som serveras på den sista skivan julvört!
Annons
Köttbullsmacka på julvört med uppiffad rödbetssallad
Rödbetssallad och köttbullar är en kombo made in heaven! Bara att lassa upp på en bit julvört. Har du inte gjort hemgjord rödbetssallad som du använder här kan du piffa upp en färdigköpt enligt detta recept.
4 portioner
Tid: 20 minuter
Du behöver:
1 huvudsallad
4 skivor julvört
12 köttbullar
1 näve bredbladig persilja
Uppiffad rödbetssallad:
1 äpple
200 g färdig rödbetssallad
1 dl tjock yoghurt
1 dl crème fraiche
½–1 tsk wasabi
Salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Skala äpplet, skär i tärningar. Rör ihop rödbetssalladen med äpple, yoghurt och crème fraiche i en skål. Smaka av med wasabi och eventuellt salt och peppar.
- Servering: Skölj salladen och skär brödet och köttbullarna i skivor. Skölj och plocka persiljan. Fördela salladen, rödbetssalladen och köttbullarna på brödet och toppa med persilja.
Foto: Stine Christiansen
Annons