Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Mustig köttgryta med polenta

25 aug, 2023
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på mustig köttgryta med polenta
Låt denna mustiga köttgryta få stå och puttra så att smakerna hinner utvecklas och ät tillsammans med parmesanpolenta.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lyxiga och heta snabbnudlarBrand logo
Lyxiga och heta snabbnudlar

Polenta med mustig köttgryta

Mustig köttgryta är riktig mysmat.

Bjud på mustig köttgryta med polenta

2 portioner

Annons

Du behöver:

1 lök
2 vitlöksklyftor
2 stjälkar selleri
2 morötter
400 g tärnade grytbitar av nöt
2 tsk olivolja, till stekning
Salt och nymald svartpeppar
2 msk koncentrerad tomatpuré
1 dl rött vin
2 ½ dl kalvbuljong
2 kvistar färsk oregano
1 lagerblad
200 g svamp, till exempel kantareller
1 näve bredbladig persilja

Polenta:

75 g snabbpolenta
3 dl vatten
15 g parmesan
Salt och nymald svartpeppar

Till servering:

½ knippe bladpersilja

Gör så här:

  1. Tillaga polentan enligt anvisningen på förpackningen, smaka av med riven parmesan, salt och peppar. Häll upp i en form och låt stå i kylskåp i minst 6 timmar.
  2. Skala och finhacka lök, vitlök, selleri och morötter. Bryn köttet i 1 tsk olja i en gryta på hög värme. Tillsätt grönsakerna och stek i ytterligare några minuter. Krydda med salt och peppar och tillsätt tomatpuré, rött vin, buljong, oregano och lagerblad.
  3. Låt det småputtra under lock i ca 1 ½ timme tills köttet är mört. Stek svampen i 1 tsk olja i en stekpanna i ca 5 minuter. Blanda ner svampen, låt koka upp och smaka av. Skär den kalla polentan i bitar och stek i olja några minuter. Strö över hackad persilja.

Foto: Betina Hastoft

Annons