Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Krämig löjromssill

24 nov, 2023
AvAnna Wendt
AvLinn Grubbström
Recept på krämig löjromssill
Lisa Björner
Den här krämiga löjromssillen blir utan tvekan julbordets stjärna!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Rostat surdegsbröd med härligt vispad brieostBrand logo
Rostat surdegsbröd med härligt vispad brieost

KRÄMIG LÖJROMSSILL

Använd färdig inläggningssill och gör din egen smaksättning.

Annons

6–8 bufféportioner

DU BEHÖVER:

1 pkt inläggningssill, t ex 5-minuters inläggningssill á 420 g
1 1/2 msk finhackad rödlök + 1/2 msk till garnering
1 1/2 msk finhackad hackad gräslök + 1/2 msk till garnering
1 msk finhackad hackad dill + 1/2 msk till garnering
2 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
1 tsk citronskal
2 msk löjrom, regnbågsrom eller stenbitsrom + ca 1–2 msk till garnering

GÖR SÅ HÄR:

  1. Häll av lagen från sillen och dela sillfiléerna i 2–3 cm breda bitar. Lägg i en rymlig skål eller bunke.
  2. Skala löken och hacka den fint. Hacka gräslök och dill fint.
  3. Blanda ner lök, crème fraiche och majonnäs i sillen. Blanda i 2/3 av rommen och 2/3 av de finhackade örterna. Smaka av med citronskal och ställ kallt.
  4. Vid servering: Toppa med lite rom, finhackad rödlök, gräslök, dill och finrivet ­citronskal.

Foto: Lisa Björner och Peter Kam

Annons