Krämig löjromssill
24 nov, 2023
AvAnna Wendt
AvLinn Grubbström
Den här krämiga löjromssillen blir utan tvekan julbordets stjärna!
Annons
KRÄMIG LÖJROMSSILL
Använd färdig inläggningssill och gör din egen smaksättning.
Annons
6–8 bufféportioner
DU BEHÖVER:
1 pkt inläggningssill, t ex 5-minuters inläggningssill á 420 g
1 1/2 msk finhackad rödlök + 1/2 msk till garnering
1 1/2 msk finhackad hackad gräslök + 1/2 msk till garnering
1 msk finhackad hackad dill + 1/2 msk till garnering
2 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
1 tsk citronskal
2 msk löjrom, regnbågsrom eller stenbitsrom + ca 1–2 msk till garnering
GÖR SÅ HÄR:
- Häll av lagen från sillen och dela sillfiléerna i 2–3 cm breda bitar. Lägg i en rymlig skål eller bunke.
- Skala löken och hacka den fint. Hacka gräslök och dill fint.
- Blanda ner lök, crème fraiche och majonnäs i sillen. Blanda i 2/3 av rommen och 2/3 av de finhackade örterna. Smaka av med citronskal och ställ kallt.
- Vid servering: Toppa med lite rom, finhackad rödlök, gräslök, dill och finrivet citronskal.
Foto: Lisa Björner och Peter Kam
Annons