Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Krämig potatis­sallad och lamm

12 mar, 2025
AvCarolina Soudah
Recept på krämig potatissallad och lamm
Eva Hilden Smith
Den här krämiga potatissalladen tillsammans med lamm är bra mat till många – passar suveränt när det ska festas till lite!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #3 - Friterade hasselbackspotatisar med tångromBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #3 - Friterade hasselbackspotatisar med tångrom

Krämig potatis­sallad och lamm

Potatissalladen passar perfekt till lammet. Det är gott att också blanda ner ett tärnat syrligt äpple i potatissalladen.

Annons

2 portioner

Tid: 45 minuter

Du behöver:

450 g fast potatis
2 dl lätt-crème fraiche
½ dl majonnäs
1 msk svensk söt, grov senap
½ msk dijonsenap
1 citron, finrivet skal
Salt och peppar
½ rödlök
2 msk kapris
½ knippe gräslök

Servering:

250 g lammytterfiléer eller lammentrecôte
Smör, till stekning
1 citron

Gör så här:

  1. Skala, dela och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Låt ånga av och svalna. Skär i mindre bitar.
  2. Blanda crème fraiche med majonnäs, senap och citronskal (spara lite zest till uppläggningen). Smaka av med salt och peppar.
  3. Skala och finhacka löken, hacka kaprisen grovt och skär gräslöken fint.
  4. Vänd ner lök, kapris och ²/³ av gräslöken i såsen. Vänd runt med potatisen, lägg upp och strö över resterande gräslök, citronskal och lite svartpeppar.
  5. Salta och peppra köttet och stek det i smör till önskad stekgrad. Stek samtidigt en delad citron på snittsidan till fin färg.

Foto: Eva Hildén

Annons