Krämig potatissallad och lamm
12 mar, 2025
AvCarolina Soudah
Den här krämiga potatissalladen tillsammans med lamm är bra mat till många – passar suveränt när det ska festas till lite!
Annons
Krämig potatissallad och lamm
Potatissalladen passar perfekt till lammet. Det är gott att också blanda ner ett tärnat syrligt äpple i potatissalladen.
Annons
2 portioner
Tid: 45 minuter
Du behöver:
450 g fast potatis
2 dl lätt-crème fraiche
½ dl majonnäs
1 msk svensk söt, grov senap
½ msk dijonsenap
1 citron, finrivet skal
Salt och peppar
½ rödlök
2 msk kapris
½ knippe gräslök
Servering:
250 g lammytterfiléer eller lammentrecôte
Smör, till stekning
1 citron
Gör så här:
- Skala, dela och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Låt ånga av och svalna. Skär i mindre bitar.
- Blanda crème fraiche med majonnäs, senap och citronskal (spara lite zest till uppläggningen). Smaka av med salt och peppar.
- Skala och finhacka löken, hacka kaprisen grovt och skär gräslöken fint.
- Vänd ner lök, kapris och ²/³ av gräslöken i såsen. Vänd runt med potatisen, lägg upp och strö över resterande gräslök, citronskal och lite svartpeppar.
- Salta och peppra köttet och stek det i smör till önskad stekgrad. Stek samtidigt en delad citron på snittsidan till fin färg.
Foto: Eva Hildén
Annons