Krämiga äggnudlar med broccoli
14 apr, 2023
AvLinn Grubbström
AvLouisa Lorang
AvGitte Heidi Rasmussen
Krämiga äggnudlar med smak av sesam serveras med krispig broccoli och finhackad salladslök på toppen – svårslaget!
Annons
Krämiga äggnudlar med broccoli
Mycket krispighet och mycket smak. Nudlar när det är som bäst.
4 portioner
Annons
Du behöver:
200 g äggnudlar
250 g sparrisbroccoli
1 knippe salladslök
2 msk olivolja till stekning
Sesammarinad:
½ dl soja
2 msk sesamolja
2 msk risvinsvinäger
1 msk socker
Peppar
Till servering:
2 salladslökar
4 msk rostade sesamfrön
Gör så här:
- Sesammarinad: Blanda ihop alla ingredienser till marinaden i en skål och ställ åt sidan.
- Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen tills de är mjuka, men fortfarande har lite tuggmotstånd. Häll kallt vatten över dem för att stoppa kokningen och låt rinna av i en sil.
- Skölj sparrisbroccolin, låt rinna av. Rensa och finhacka salladslöken. Sota sparrisbroccoli i lite olja i en wok eller stekpanna i 1–2 minuter – de ska fortfarande vara lite knapriga. Ta dem från woken och lägg åt sidan.
- Fräs salladslök hastigt i lite olja i woken, tills den fått lite färg. Tillsätt de kokta nudlarna och sesammarinaden och vänd runt med två skedar tills marinaden är väl fördelad.
- Till servering: Rensa salladslök och skär dem i tunna skivor. Lägg nudlarna i serveringsskålar och strö över salladslök och sesamfrön. Servera med sotad broccoli.
Foto: Columbus Leth, Lene Samsø, Stine Christiansen, Betina Hastoft
Annons