Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Krämiga äggnudlar med broccoli

14 apr, 2023
AvLinn Grubbström
AvLouisa Lorang
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på krämiga äggnudlar med broccoli
Krämiga äggnudlar med smak av sesam serveras med krispig broccoli och finhackad salladslök på toppen – svårslaget!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood: Så gör du en krämig spenatpastaBrand logo
Middag hos Wood: Så gör du en krämig spenatpasta

Krämiga äggnudlar med broccoli

Mycket krispighet och mycket smak. Nudlar när det är som bäst.

Så gör du krämiga äggnudlar med broccoli

4 portioner

Annons

Du behöver:

200 g äggnudlar
250 g sparrisbroccoli
1 knippe salladslök
2 msk olivolja till stekning

Sesammarinad:

½ dl soja
2 msk sesamolja
2 msk risvinsvinäger
1 msk socker
Peppar

Till servering:

2 salladslökar
4 msk rostade sesamfrön

Gör så här:

  1. Sesammarinad: Blanda ihop alla ingredienser till marinaden i en skål och ställ åt sidan.
  2. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen tills de är mjuka, men fortfarande har lite tuggmotstånd. Häll kallt vatten över dem för att stoppa kokningen och låt rinna av i en sil.
  3. Skölj sparrisbroccolin, låt rinna av. Rensa och finhacka salladslöken. Sota sparrisbroccoli i lite olja i en wok eller stekpanna i 1–2 minuter – de ska fortfarande vara lite knapriga. Ta dem från woken och lägg åt sidan.
  4. Fräs salladslök hastigt i lite olja i woken, tills den fått lite färg. Tillsätt de kokta nudlarna och sesammarinaden och vänd runt med två skedar tills marinaden är väl fördelad.
  5. Till servering: Rensa salladslök och skär dem i tunna skivor. Lägg nudlarna i serveringsskålar och strö över salladslök och sesamfrön. Servera med sotad broccoli.

Foto: Columbus Leth, Lene Samsø, Stine Christiansen, Betina Hastoft

Annons