Krämiga sesamnudlar med kinesisk broccoli
06 sep, 2022
AvJennie Walldén
Det är sesampastan som ger Jennie Walldéns växtbaserade nudlar med kinesisk broccoli dess underbara krämighet!
Annons
Krämiga sesamnudlar med kinesisk broccoli
Asiatisk sesampasta blir godast, men får du inte tag på det, så kan du ersätta med tahini + ½ msk sesamolja.
2 portioner
Annons
Du behöver:
200 g vetenudlar
150 g kinesisk broccoli eller spröd bellaverde-broccoli
1 msk rostade sesamfrön
Lite chiliolja
Neutral olja att steka i
Nudelsås:
2 msk kinesisk sesampasta
1 msk sesamolja
1 msk japansk soja
1 tsk riven ingefära
1 liten vitlöksklyfta, riven
½ msk mörk kinesisk soja
2 tsk risvinäger
2 tsk strösocker
1 msk varmt vatten
Gör så här:
- Blanda alla ingredienser till såsen. Stek broccolin i lite rapsolja på hög värme i några minuter tills den blivit lätt brynt. Håll varm.
- Koka nudlarna enligt anvisningar på förpackningen. Häll av i ett durkslag, fördela nudlarna i två djupa skålar och lägg på broccolin.
- Häll såsen över nudlarna och broccolin. Strö på sesamfrön och ringla eventuellt över lite chiliolja för hetta. Var och en rör om i sin skål så att allt blandas innan man hugger in!
Foto: Petter Bäcklund
Annons