Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Kyckling i curry med mango, sockerärter och jordnötter

01 nov, 2022
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på kyckling i curry med mango, sockerärter och jordnötter
Värmande curry med kyckling, mango, krispiga sockerärtor och jordnötter blir snabbt en familjefavorit!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood: PanzanellaBrand logo
Middag hos Wood: Panzanella

Kyckling i curry med mango, sockerärter och jordnötter

En familjefavorit som både barn och vuxna kommer att älska.

Imponera på familjen med kyckling i curry med mango, sockerärter och jordnötter

4 portioner

Annons

Du behöver:

600 g kycklingbröstfilé
200 g morötter
1 gul lök
10 g färsk ingefära
1 msk olivolja, till stekning
1 msk curry
¼ tsk chilipulver
2 msk vetemjöl
3 dl kycklingbuljong
2 dl mjölk
2 msk mango chutney
1 ½ dl vispgrädde
½ tsk socker
2 tsk äppelcidervinäger
Salt och peppar

Tillbehör:

4 dl basmatiris

Till servering:

1 mango
125 g sockerärter
50 g saltade jordnötter
2 dl mango chutney

Gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skär kycklingbröstfiléerna i tärningar. Skala morötterna och skär dem i små tärningar. Skala löken, skala ingefäran och hacka båda delarna fint. Fräs kyckling, morötter, lök och ingefära i en panna med olja i 5–6 minuter, tills kycklingen fått färg. Tillsätt curry och chili och fortsätt koka i cirka 1 minut.
  3. Strö mjöl över och rör om i pannan så att mjölet fördelar sig. Häll buljong, mjölk och mango chutney i pannan och låt såsen sjuda i 15 minuter. Tillsätt grädde och värm såsen under omrörning. Krydda rätten med socker, vinäger, salt och peppar.
  4. Skala mangon och tärna. Skölj sockerärterna och strimla dem.Toppa rätten med mango, strimlade sockerärter, jordnötter och servera med ris och chutney.

Foto: Columbus Leth

Annons