Kyckling i curry med mango, sockerärter och jordnötter
01 nov, 2022
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Värmande curry med kyckling, mango, krispiga sockerärtor och jordnötter blir snabbt en familjefavorit!
Annons
Kyckling i curry med mango, sockerärter och jordnötter
En familjefavorit som både barn och vuxna kommer att älska.
4 portioner
Annons
Du behöver:
600 g kycklingbröstfilé
200 g morötter
1 gul lök
10 g färsk ingefära
1 msk olivolja, till stekning
1 msk curry
¼ tsk chilipulver
2 msk vetemjöl
3 dl kycklingbuljong
2 dl mjölk
2 msk mango chutney
1 ½ dl vispgrädde
½ tsk socker
2 tsk äppelcidervinäger
Salt och peppar
Tillbehör:
4 dl basmatiris
Till servering:
1 mango
125 g sockerärter
50 g saltade jordnötter
2 dl mango chutney
Gör så här:
- Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
- Skär kycklingbröstfiléerna i tärningar. Skala morötterna och skär dem i små tärningar. Skala löken, skala ingefäran och hacka båda delarna fint. Fräs kyckling, morötter, lök och ingefära i en panna med olja i 5–6 minuter, tills kycklingen fått färg. Tillsätt curry och chili och fortsätt koka i cirka 1 minut.
- Strö mjöl över och rör om i pannan så att mjölet fördelar sig. Häll buljong, mjölk och mango chutney i pannan och låt såsen sjuda i 15 minuter. Tillsätt grädde och värm såsen under omrörning. Krydda rätten med socker, vinäger, salt och peppar.
- Skala mangon och tärna. Skölj sockerärterna och strimla dem.Toppa rätten med mango, strimlade sockerärter, jordnötter och servera med ris och chutney.
Foto: Columbus Leth
Annons