Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Julmat Baka inför julen Vintips till middagen

Italiensk kycklinggryta med salami, basilika och tomat

23 feb, 2024
AvEva Boström
Recept på italiensk kycklinggryta med salami, basilika och tomat
Lisa Björner
Den här italienska kycklinggrytan får en djup god smak när den fått stå och puttra en stund. Sedan serveras den med salami, färsk basilika och tomat.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lyxiga och heta snabbnudlarBrand logo
Lyxiga och heta snabbnudlar

Italiensk kycklinggryta med salami, basilika och tomat

Smakrik och mustig kycklinggryta med italienska smaker.

Bjud på en god italiensk kycklinggryta med salami, basilika och tomat
Lisa Björner
Annons

4 portioner

Du behöver:

600 g kycklinginnerfiléer
1 msk kinesisk soja
1 gul lök
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 msk hackad färsk basilika
2 tsk torkad oregano
4 dl sky och vatten
2 msk kalvfond
1 msk dijonsenap
1 dl grädde
2 msk vetemjöl
100 g soltorkade tomater i olja
1 vitlöksklyfta
75 g italiensk salami i tunna skivor
Färsk basilika

Till servering:

Rostad potatissallad

Gör så här:

  1. Blanda kycklingkött och soja. Skala och hacka löken. Stek kycklingkött och lök i omgångar i smör i en stekpanna. Salta och peppra och strö över örtkryddor. Lägg över det i en gryta. Skölj ur stekpannan med lite vatten mellan ­stekningarna och ta vara på skyn. Häll över vatten, sky, fond och senap och låt grytan sjuda 7–8 minuter. Tillsätt grädde blandat med vetemjöl och rör ner det i grytan. Skär tomaterna i småbitar. Pressa i vitlöken. Låt grytan sjuda 3 minuter.
  2. Garnera med salami, soltorkade tomater och basilika. Servera med rostad potatis och sallad.
Lyxsmörgås med pepparot, lax och friterad kaprisBrand logo
Lyxsmörgås med pepparot, lax och friterad kapris

Foto: Lisa Björner

Annons