Italiensk kycklinggryta med salami, basilika och tomat
23 feb, 2024
AvEva Boström
Den här italienska kycklinggrytan får en djup god smak när den fått stå och puttra en stund. Sedan serveras den med salami, färsk basilika och tomat.
Annons
Italiensk kycklinggryta med salami, basilika och tomat
Smakrik och mustig kycklinggryta med italienska smaker.
Annons
4 portioner
Du behöver:
600 g kycklinginnerfiléer
1 msk kinesisk soja
1 gul lök
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 msk hackad färsk basilika
2 tsk torkad oregano
4 dl sky och vatten
2 msk kalvfond
1 msk dijonsenap
1 dl grädde
2 msk vetemjöl
100 g soltorkade tomater i olja
1 vitlöksklyfta
75 g italiensk salami i tunna skivor
Färsk basilika
Till servering:
Rostad potatissallad
Gör så här:
- Blanda kycklingkött och soja. Skala och hacka löken. Stek kycklingkött och lök i omgångar i smör i en stekpanna. Salta och peppra och strö över örtkryddor. Lägg över det i en gryta. Skölj ur stekpannan med lite vatten mellan stekningarna och ta vara på skyn. Häll över vatten, sky, fond och senap och låt grytan sjuda 7–8 minuter. Tillsätt grädde blandat med vetemjöl och rör ner det i grytan. Skär tomaterna i småbitar. Pressa i vitlöken. Låt grytan sjuda 3 minuter.
- Garnera med salami, soltorkade tomater och basilika. Servera med rostad potatis och sallad.
Foto: Lisa Björner
Annons