Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Kycklingterrine med aprikos och valnötter

27 aug, 2024
AvLouisa Lorang
Recept på kycklingterrine med aprikos och valnötter
Rikke Westesen
Kycklingterrine går att smaksätta med egentligen vad som helst, vi har valt torkade aprikoser för sötman och valnötter för crunch. Magiskt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Rostat surdegsbröd med härligt vispad brieostBrand logo
Rostat surdegsbröd med härligt vispad brieost

Kycklingterrine med aprikos och valnötter

Terrinen serveras med cornichons och senap, så gott!

Läcker kycklingterrine med aprikos och valnötter
Fotograf RIkke Westesen Rikke Westesen
Annons

4 portioner

Du behöver:

1 hel kyckling
500 g ankfett
2 kvistar färsk timjan
2 kvistar färsk rosmarin
8 vitlöksklyftor
Salt
50 g torkade aprikoser
50 g valnötskärnor

Till servering:

½ huvud rosésallad
Grovkornig senap
Cornichons

Gör så här:

  1. Stycka kycklingen i lår, vingar och bröst.
  2. Lägg lår och vingar i en djup stekpanna eller gryta tillsammans med ankfett, timjan, rosmarin och vitlök. Låt sjuda på låg-medelhög värme ca 2 timmar men ta upp vitlöken efter ca 40 minuter och spara den.
  3. Pochera kycklingbrösten i saltat vatten i 15-20 minuter.
  4. Strimla köttet från vingar, lår och ett av kycklingbrösten. Ta bort skinn och ben. Mosa vitlöken och blanda den med kyckling­strimlorna och ½-1 dl ankfett i en skål, salta.
  5. Klä en form med bakplåtspapper och plastfilm. Häll lite av den strimlade köttblandningen i formen.
  6. Skär den resterande bröstfilén i grova bitar och lägg bröstbitarna, aprikoser och valnötter i formen. Lägg sedan på ytterligare ett lager strimlat kycklingkött och därefter bröstbitar, aprikoser och valnötter. Avsluta med det strimlade kycklingköttet. Vik plastfilm och bakplåtspapper runt terrinen och placera den under lätt press, t ex med en burk ovanpå. Ställ in i kylen över natten.
  7. Servering: Skiva terrinen och servera den med sallad, senap och cornichons.

Foto: Rikke Westesen

Annons