Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Limemarinerad avokado med tomatpulver

23 feb, 2024
AvRedaktionen ELLE
Recept på limemarinerad avokado med tomatpulver
CONSTANTINI DELPHINE
En liten rätt med stor smak – det är precis vad stjärnkocken Dominique Crenns limemarinerade avokado med tomatpulver är!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Krispig risvåffla på tre olika sättBrand logo
Krispig risvåffla på tre olika sätt

Limemarinerad avokado med tomatpulver

Ljuvlig sidorätt som ibland även serveras till Dominiques tacos d’ormeaux.

Annons

4 portioner

Du behöver:

2 avokado
8 cl limesaft
2 cl colatura d’alici eller annan fermenterad fisksås
Fleur de sel
3 msk shichimi nanami togarashi (japansk kryddblandning)
1 msk torkat tomatpulver
1 msk tångpulver/tångströ
Ätbara blommor

Gör så här:

  1. Skär avokadon fjärdedelar, ta bort kärnan och skalet. Marinera skivorna i en blandning av limejuice och fisksås i 10 minuter. Låt rinna av.
  2. Blanda kryddorna – japanska kryddblandningen, tomatpulvret och tångpulvret – noggrant och strö dem över sidorna där avokadoskalet suttit.
  3. Skär varje avokado-fjärdedel i hälften. Lägg dem med snittytan mot varandra och dekorera hålet där kärnan suttit med ätbara blommor. Strö över salt. Servera.

Recept: Dominique Crenn
Foto: Delphine Constanini
Översättning: Jenny Norberg

Annons