Limemarinerad avokado med tomatpulver
23 feb, 2024
AvRedaktionen ELLE
En liten rätt med stor smak – det är precis vad stjärnkocken Dominique Crenns limemarinerade avokado med tomatpulver är!
Annons
Limemarinerad avokado med tomatpulver
Ljuvlig sidorätt som ibland även serveras till Dominiques tacos d’ormeaux.
Annons
4 portioner
Du behöver:
2 avokado
8 cl limesaft
2 cl colatura d’alici eller annan fermenterad fisksås
Fleur de sel
3 msk shichimi nanami togarashi (japansk kryddblandning)
1 msk torkat tomatpulver
1 msk tångpulver/tångströ
Ätbara blommor
Gör så här:
- Skär avokadon fjärdedelar, ta bort kärnan och skalet. Marinera skivorna i en blandning av limejuice och fisksås i 10 minuter. Låt rinna av.
- Blanda kryddorna – japanska kryddblandningen, tomatpulvret och tångpulvret – noggrant och strö dem över sidorna där avokadoskalet suttit.
- Skär varje avokado-fjärdedel i hälften. Lägg dem med snittytan mot varandra och dekorera hålet där kärnan suttit med ätbara blommor. Strö över salt. Servera.
Recept: Dominique Crenn
Foto: Delphine Constanini
Översättning: Jenny Norberg
Annons